Fremtind

Nå er det høysesong for tyverier

Del

Sommersesongen er høytid for tyverier. Mobiltelefoner, AirPods og MacBooks står høyt på tyvenes ønskeliste.

Sommersesongen er høytid for tyverier. Mobiltelefoner, AirPods og MacBooks står høyt på tyvenes ønskeliste.
Sommersesongen er høytid for tyverier. Mobiltelefoner, AirPods og MacBooks står høyt på tyvenes ønskeliste. Foto: Fremtind

– Sommerferien står for døren for veldig mange av oss. Da bør vi også være ekstra påpasselige med eiendelene våre. For tyvene tar nemlig ikke ferie. Bare hittil i år, har vi fått meldt inn 5 850 tyverier, sier Therese Hofstad-Nielsen, skadeforebygger i Fremtind, forsikringsselskapet til SpareBank 1 og DNB.  

Pass deg for tyver på festival
Norge tilbyr mer enn 900 festivaler av ulik art. Og på den typiske musikkfestival blir det gjerne trangt om plassen. Da er det enklere for tyvene å forsyne seg fra vesker og lommer.

– Det er lurt å oppbevare mobilen på et trygt sted. Og kanskje la AirPodsene bli igjen hjemme. Du er jo tross alt der for å høre på musikk, forklarer skadeforebyggeren.   

Flere utsatt for tyveri
I 2023 fikk Fremtind meldt inn 13 500 tyverier på reisegods. Selv om reiseforsikringen dekker tyveri og ran av eiendeler på reise, er det viktig å passe godt på tingene sine.   

– Det betyr at du skal gjøre det du kan for å hindre andre i å ta tingen fra deg, ellers er det ikke sikkert du får full dekning på forsikringen, råder Hofstad-Nielsen.

Reiseforsikringen dekker ikke alt 
Det hender at kundene har litt høye forventninger til hva reiseforsikringen dekker.  

– Vi dekker ikke at du roter bort tingene dine eller glemmer igjen noe på hotellrommet. Vi råder deg derfor til å sette deg godt inn i forsikringsdekningene dine før du reiser, avslutter Hofstad-Nilsen. 

Hva gjør jeg hvis jeg blir utsatt for tyveri eller ran på reise?

1. Alle tyverier skal politianmeldes.

2. Finn frem dokumentasjon, som politianmeldelse. Det gjør det lettere for forsikringsselskapet å hjelpe deg. 

3. Lag en liste over stjålne gjenstander og finn kvitteringer. 

4. Kontakt forsikringsselskapet ditt om du trenger praktisk og umiddelbar hjelp. 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Therese Hofstad-Nielsen er skadeforebygger i Fremtind.
Therese Hofstad-Nielsen er skadeforebygger i Fremtind.
Last ned bilde

Om Fremtind

Fremtind – størst på forsikring i bank

Vi er eid av SpareBank 1 Gruppen og DNB, og er et av Norges største forsikringsselskap.

Vår oppgave er å hjelpe og motivere deg til å ta vare på deg selv, tingene dine og de du er glad i, og vi skal være der når det trengs. Vi jobber med å finne nye og smarte løsninger, som gjør hverdagen din enklere og tryggere.

Fremtind Service er et datterselskap av Fremtind. De utsteder bombrikker til kjøretøy og krever inn penger for bompasseringen. Ønsker du å komme i kontakt med Fremtind Service finner du kontaktinformasjon her.

Følg pressemeldinger fra Fremtind

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Fremtind på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Fremtind

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye