Skanska Norge

Skanska har signert samspillskontrakt på NTNU campussamling.

Del

Skanska og Statsbygg signerte tirsdag 25. juni samspillskontrakten på prosjektet P1 Økonomi og innovasjon i det store utbyggingsprosjektet NTNU Campussamling.

BYGG I HESTHAGEN – Skanska er entreprenør for bygget som skal huse NTNUs fagmiljø innen økonomi og innovasjon og skal etter planen stå ferdig våren 2027
BYGG I HESTHAGEN – Skanska er entreprenør for bygget som skal huse NTNUs fagmiljø innen økonomi og innovasjon og skal etter planen stå ferdig våren 2027 Rambøll/Henning Larsen Architects/C.F. Møller Architects/Rolvung og Brøndsted Arkitekter/Fabel Arkitekter/Oslo Works/mtre/Aas-Jakobsen Rambøll/Henning Larsen Architects/C.F. Møller Architects/Rolvung og Brøndsted Arkitekter/Fabel Arkitekter/Oslo Works/mtre/Aas-Jakobsen

NTNU Campussamling skal legge til rette for at NTNU får samlet store deler av sin virksomhet i Trondheim rundt Gløshaugen. Det består av totalt 7 delprosjekter, hvorav P1 er det andre prosjektet Statsbygg nå har tildelt en entreprenør.

- Vi er veldig glade for å få være med på å forme fremtidens universitetsmiljø på Gløshaugen. Dette er et strategisk viktig prosjekt for en kunde vi har gjennomført mange gode prosjekter sammen med. Nå ser vi frem til å gå inn i samspillsfasen og finne gode løsninger for en sikker og effektiv gjennomføring av byggearbeidene, sier Pål Aglen, fungerende konserndirektør for bygg i Skanska Norge.

P1-prosjektet er et nytt universitetsbygg på ca 18200 kvm, som skal huse NTNUs fagmiljø innen økonomi og innovasjon. Det nye bygget inneholder fem etasjer og kjeller, og skal etter planen stå ferdig i løpet av første halvår 2027.

- Fire prekvalifiserte entreprenører deltok i forhandlingene om samspillskontrakten, og det var Skanska som trakk det lengste strået. De viste god oppdragsforståelse og de tilbød et godt team, sier prosjektdirektør Johan Arnt Vatnan i Statsbygg.   

Samspillsfasen vil vare i cirka 9 måneder, og når denne er gjennomført vil det inngås en gjennomføringsavtale hvor endelig målpris og tidsplan fastsettes. Kontraktens omfang er derfor ikke avklart, og Skanska ordrefører ikke prosjektet før kontrakten om byggearbeidene er signert. Forventet byggestart i prosjektet er våren 2025.

Kontakter

Pål Aglen, fungerende konserndirektør for Bygg i Skanska Norge: 99389224
Trond Krogstadmo, Regiondirektør Bygg Midt/ Nord i Skanska Norge AS: 91515093
Geir Nordal Linge, kommunikasjonssjef Skanska Norge AS: 92251125

Bilder

Om oss

Skanska er et av verdens ledende entreprenørkonsern med ekspertise innen bygg og anlegg, utvikling av kommersielle lokaler, boliger og prosjekter i offentlig-privat samarbeid. Norge er ett av ni hjemmemarkeder der Skanska har virksomhet.

Følg pressemeldinger fra Skanska Norge

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Skanska Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Skanska Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye