Mestergruppen

- Ordrebøkene vokser

Del

Stokka & Sjo Bygg AS i Haugalandet har vært Steddy-partner i snart ett år. I første kvartal 2024 har de hatt mange oppdrag og det er kommet mange nye forespørsler som sørger for gode ordrebøker fremover.

STEDDY-PARTNER: Stokka & Sjo Bygg AS i Haugalandet har gode ordrebøker fremover.
STEDDY-PARTNER: Stokka & Sjo Bygg AS i Haugalandet har gode ordrebøker fremover.

Øyvind Sjo leder byggmesterfirmaet Stokka & Sjo med 12 ansatte. I fjor ble de Steddy-partner.

- Vi synes det er veldig betryggende å være i en håndverkskjede med mange andre kvalitetsbevisste håndverkere. Steddy har veldig bra systemer som er tilpasset ROT-markedet hvor vi har flesteparten av våre kunder. Nettverket som Steddy tilbyr - både teknisk og salgsmessig - er overlegent, sier Øyvind.

Steddy er en landsdekkende håndverkstjeneste som ble startet i 2022.  Ambisjonen er å gjøre oppussingsprosjekter tryggere og enklere for kunden, samt at håndverkerne skal få en mer effektiv hverdag med bedre kontroll på prosjektene fra start til slutt. Steddy har utviklet en egen digital plattform som samler kundene og håndverkerne på ett sted, og gir begge parter bedre oversikt og kontroll på økonomi og fremdrift i prosjektet, samt enklere kommunikasjon dem imellom.

Mindre administrasjon
Lønnsom drift og effektivisering har vært en stor fordel for byggmesterfirmaet.

- Prosjektene våre har blitt mye mer effektive når det gjelder administrasjon. Jeg vil absolutt anbefale andre byggefirmaer å bli Steddy-partner om man jobber inn mot ROT-markedet.

Redesign - en ny måte å ta vare på eldre boliger 
Byggmesterfirmaet forteller at det er stort behov for oppussing og energieffektivisering i området hvor de opererer. Øyvind Sjo eier også bedriften Redesign. Konseptet er at de redesigner boligen utvendig og innvendig med fokus på energieffektivisering av bolig opp mot ny TEK. Her vil boligen få et helt nytt uttrykk etter nye trender som gjør den lettere å selge i dagens marked.

- Vi jobber med å redesigne og rehabilitere eldre Husbanken-hus fra 60-, 70- og 80-tallet. På disse prosjektene kan boligkunder få en stor gevinst. De kan få ENOVA-støtte på over 100.000 kroner, og de kan spare alt fra 3000 til 8000 kroner i måneden på strømregningen – avhengig av dagens strømforbruk og hvor man bor i landet. En bedre energiattest og nytt design øker salgsverdien betraktelig. Vi kjøpte faktisk tre boliger selv for å teste ut konseptet, og for å se hvordan vi kunne gjøre dette mest mulig effektivt.  De to første husene var  lettsolgte, og den siste boligen selger vi nå.


I dag utgjør redesign av boliger ca. 30 % av prosjektene som Stokka & Sjo Bygg utfører.

- Her på Haugland har det vært veldig bra med jobber. Det er stort etterslep av vedlikehold, og vi tror at energieffektivisering vil bli enda viktigere fremover på grunn av nye EU-krav som kommer etter hvert. Vi har mye industri, og boligprisene her er akseptable – noe som gjør at folk har råd til å kjøpe og pusse opp.


- Vi bruker den digitale plattformen og Steddy sitt integrerte KS- og HMS-System. Det er en enorm oppside at hele prosessen er digitalisert, og at det går en rød tråd gjennom hele prosjektet – fra start til slutt. Tidligere brukte vi e-post, men nå er alt samlet på ett sted, og alle som arbeider med prosjektet er samlet i plattformen, forteller Øyvind.

Både kunder og ansatte er veldig fornøyde med plattformen da den er enkel å bruke.  


Se Redesign sine boliger: https://www.re-design.no/

Betryggende med nettverk
Byggebransjen har hatt en del useriøse aktører opp gjennom årene som har gitt bransjen et dårlig rykte. Derfor er det kun kvalitetsbevisste håndverksfirmaer som er tilknyttet Steddy.

- Steddy har en egen helsesjekk som man blir dratt gjennom. Det er et kvalitetsstempel at de tar denne sjekken før man får bli med. For oss var det en veldig bra prosess. Vi fikk en status på hva vi er gode på, og hva vi eventuelt måtte bli bedre på. Det er en veldig fin støtte i det å ha et så stort nettverk som hjelper oss til å bli bedre.    

Fremtidens behov for dyktige håndverkere
I tillegg til å drive firmaene Stokka & Sjo og Redesign, er Øyvind sterkt engasjert i rekrutteringen til byggebransjen gjennom sitt arbeid med lærlinger. Som sensor for fylkeskommunen i Rogaland, finner han stor glede i å møte lærlingene og bidra til deres faglige utvikling.

- Haugaland-området har mange dyktige lærlinger, spesielt innen tømrerfaget, som er et av Norges mest tradisjonsrike og største håndverksfag innen byggenæringen. Bransjen, og Rogaland, har et stort behov for kvalifiserte fagfolk. Det er positivt at det satses på håndverksyrker, og ikke bare på olje- og annen industri, sier Øyvind og avslutter:

- Ser vi både på nåværende situasjon og fremtiden, vil behovet for tømrere og andre håndverkere være betydelig. For at bedriftene skal levere god kvalitet på arbeid og prosess, er tilgang på kvalifisert arbeidskraft essensielt. Derfor er det avgjørende med god utdanning og opplæring av fremtidens fagfolk.

Kontakter

Bilder

STEDDY-PARTNER: Stokka & Sjo Bygg AS i Haugalandet har gode ordrebøker fremover.
STEDDY-PARTNER: Stokka & Sjo Bygg AS i Haugalandet har gode ordrebøker fremover.
Last ned bilde
Thomas Levin Bergseteren, regionleder Sør/Vest i Steddy Norge.
Thomas Levin Bergseteren, regionleder Sør/Vest i Steddy Norge.
Last ned bilde
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye