BankID BankAxept

BankID BankAxept ruster seg i kampen mot hvitvasking – kjøper Beaufort

Del

Gjennom tjenesten Kundesjekk har BankID BankAxept blitt en av de raskest voksende aktørene i det norske markedet for antihvitvaskingstjenester. Nå kjøper de selskapet Beaufort for å styrke satsingen videre.

Viser foto av Kjetil Anfinnsen, daglig leder i Beaufort sammen med Øyvind Westby Brekke, adm. direktør i BankID BankAxept.
Kjetil Anfinnsen, daglig leder i Beaufort, (t.v.), ser frem til å fortsette antihvitvaskingsreisen sammen med BankID BankAxept og Øyvind Westby Brekke, adminsitrerende direktør (t.h.). Sverre Chr. Jarlid BankID BankAxept

– Vi er glade for å få den dyktige gjengen i Beaufort med på laget. Ved å kombinere vår kompetanse, kunnskap og innovasjonskraft, danner vi en solid helnorsk aktør som både kan øke innsatsen, styrke produktinnovasjon og utvide til nye markeder, sier Øyvind Brekke, administrerende direktør i BankID BankAxept. 

Beaufort Solutions AS blir i første omgang et heleid datterselskap av BankID BankAxept AS, men vil på sikt fullt ut innlemmes i Kundesjekk. 

– Markedet for antihvitvaskingstjenester er i stor utvikling. Vi ser derfor et tydelig behov for konsolidering, og har sammen med Beaufort kommet frem til at tiden nå er riktig for å satse videre sammen, sier Brekke. 

Kjetil Anfinnsen, daglig leder i Beaufort, ser frem til å fortsette antihvitvaskingsreisen sammen med BankID BankAxept. 

– Sammenslåingen med Kundesjekk gjør det mulig for oss å skape et produkt av internasjonal kvalitet, og som er helnorsk. Vi skal skape det beste produktet som er mulig for markedet, og som vil gjøre det enkelt for ansatte å jobbe med antihvitvaskingsarbeid – uten behov for å leie inn eksterne konsulenter, sier Anfinnsen. 

Oppretter nytt forretningsområde 

I forbindelse med oppkjøpet, etableres KYC (Know Your Customer, eller Kjenn Din Kunde på norsk) som et eget forretningsområde i BankID BankAxept. Området vil bli ledet av Eva Cecilie Sandberg, som kommer fra rollen som leder for Salg og Kundeopplevelse. 

– Vi rigger oss nå for å ta betydelige steg i markedet, og levere ledende løsninger for kundekontroll og bekjempelse av hvitvasking og økonomisk kriminalitet. Med et mer robust og sammenkoblet lag vil vi jobbe mer i takt på tvers. Det kommer våre felles kunder til gode, sier hun. 

Én felles kundeplattform 

Kundesjekk og Beaufort tilbyr i dag begge tjenester innenfor antihvitvask. Når disse tjenestene og kundebasene slås sammen, skal det også lanseres en ny og oppgradert versjon av Kundesjekk-tjenesten. 

– Vi skal ta med oss det beste fra dagens Kundesjekk- og Beaufort-plattform, og gå sammen for å realisere våre ambisjoner om å lage markedets mest brukervennlige saksbehandlingssystem for KYC og AML (antihvitvasking), lover Sandberg. 

Hun poengterer viktigheten av at kundene til både Beaufort og Kundesjekk skal oppleve prosessen som logisk og knirkefri. 

– Inntil videre vil ikke kundene merke noen endringer i selve tjenestene, men sammenslåingen betyr likevel et mer kraftfullt leveranseapparat og større innovasjonskapasitet, avslutter Sandberg. 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Eva Cecilie Sandberg, leder nytt forretningsområde KYC i BankID BankAxept
Eva Cecilie Sandberg, leder nytt forretningsområde KYC i BankID BankAxept
Last ned bilde

Om oss

BankID og BankAxept er Norges mest brukte tjenester innen ID og betaling. Denne infrastrukturen som eies av banker i Norge leverer trygg og enkel betaling og innlogging for hele Norge, og andre verdiøkende tjenester som kjenn-din-kunde med Kundesjekk og Kontakttjenester i butikk.

BankAxept er Norges desidert mest brukte og kostnadseffektive betalingssystem. BankAxept har gjort Norge til verdens mest kontantløse samfunn og håndterer over 80 prosent av alle korttransaksjoner i fysisk handel. Nesten 9 av 10 betalinger skjer med tæpping av kortet. Butikkene foretrekker BankAxept på grunn av pris, stabilitet, sikkerhet og raskt oppgjør.

4,5 millioner nordmenn har BankID som brukes til alt fra nettbank, offentlige tjenester og private tjenester innenfor mange bransjer. BankID gir trygg og enkel identifisering og signering på nett, og brukes nær 1 milliard ganger i løpet av et år.

Følg pressemeldinger fra BankID BankAxept

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra BankID BankAxept på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra BankID BankAxept

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye