Statens vegvesen

Om HAV eiendoms lokk på tunnelrampe i Bjørvika

Del

Statens vegvesen har vært - og vil være - svært restriktive når det gjelder å tillate bygning over tunnelramper. Dette påvirker sikkerheten i tunnelsystemet, sier avdelingsdirektør Cato Løkken i Statens vegvesen.

Bygning over tunnelramper påvirker sikkerheten i tunnelsystemet.
Bygning over tunnelramper påvirker sikkerheten i tunnelsystemet. Statens vegvesen Statens vegvesen

Spørsmålet er aktualisert ved at HAV eiendom AS vil bygge et lokk og utnytte arealet over tunnelramper til Operatunnelen (av- og påkjøring til tunnelen) i Bjørvika for å få bedre utnyttelse av sin eiendom som ligger inntil.

Vegvesenet har ikke hatt innvendinger mot utnyttelsen av eiendommen, men har hatt innsigelser mot bygging av et 43 meter langt lokk på tunnelrampen for å bygge næringsareal over dette.

En slik utnyttelse av arealet vil påvirke tekniske installasjoner og være negativt for trafikksystemet.

I byggeperioden vil bygging av et lokk medføre stengninger av tunnelrampene. Dette er i en situasjon hvor Operatunnelen allerede er svært presset.

Gir HAV Eiendom medhold

Statens vegvesen nektet tiltaket. Utbyggeren klaget dette inn for Vegdirektoratet, og har fått medhold i sin regelforståelse.

-Vegdirektoratet har kommet til at Vegvesenet må ivareta sine interesser i prosessene som går etter plan- og bygningsloven. Etter godkjent reguleringsplan må tiltaket skje i henhold til reguleringsplan med tilhørende bestemmelser, sier Løkken.

Vil ha dialog

Statens vegvesen er eier av grunnen der riksveiene går, og vil ivareta hensynet til sikkerheten i tunnelsystemet.

-Vi vil gå i dialog med utbyggeren for å se hvordan vi kan ivareta både HAV eiendom AS sine interesser og ivareta hensynet til sikkerheten for trafikantene i tunnelsystemet, sier avdelingsdirektør Løkken.

Kontakter

Pressevakt Vegdirektoratet

* Vegdirektør
* Transportregelverk
* Teknologiutvikling
* Forhandlinger bypakker
* Overordnet styring og ledelse av Statens vegvesen
* Pressevakt også for divisjonene IT og Fellesfunksjoner

Tel:902 68 143pressevd@vegvesen.no

Bilder

Bygning over tunnelramper påvirker sikkerheten i tunnelsystemet.
Bygning over tunnelramper påvirker sikkerheten i tunnelsystemet.
Last ned bilde

Dokumenter

Om Statens vegvesen

Statens vegvesen arbeider for å skape et smart og sammenhengende transportsystem på vei for hele Norge. Det skal være enkelt å reise og transportere varer – på sikre veier tilpasset framtidens behov.

Følg pressemeldinger fra Statens vegvesen

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Statens vegvesen på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Statens vegvesen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye