EL og IT Forbundet

Her kan det bli streik i IKT-bransjen

Del

I dag starter meklingen i hovedoppgjøret på IKT-overenskomsten. Dersom partene ikke blir enige, tar EL og IT Forbundet ut medlemmer i streik i disse bedriftene.

IKT-overenskomsten er en tariffavtale som regulerer lønns- og arbeidsbetingelsene innenfor IKT-bransjen. EL og IT har om lag 1200 medlemmer på avtalen.

Etter at forhandlingene med arbeidsgiverne i Abelia (NHO) endte i brudd er det nå klart for mekling på avtalen. Meklingen foregår 25. og 26. juni hos Riksmekleren.

- Vi deltar i mekling med mål om å få til en løsning. Basert på hva vi erfarte i forhandlingene er avstanden her betydelig. Våre krav dreier seg om økonomi, kompetanseutvikling og styrka rettigheter for lokale tillitsvalgte. Dersom en streik skal unngås så må motparten bevege seg mye mer enn under forhandlingene, sier forbundssekretær og leder for forhandlingsutvalget i EL og IT, Geir Aasen. 

Dersom meklingen ikke fører fram, vil 319 av EL og ITs medlemmer være i streik fra arbeidstidens begynnelse torsdag 27. juni. En eventuell streik vil kunne merkes på flere måter.

-En streik vil blant annet ramme kundeservice i en del bedrifter. Hvis Telia-nettet ditt skulle dette ut rett under åttendelsfinalen i fotball-EM kan det tenkes at feilretting tar lengre tid, og at du ikke når fram til kundeservice før etter at dommeren har blåst av kampen. Vi har også varslet streikeuttak i Onitio, som driver service på betalingsløsninger i dagligvarebutikker, noe som betyr at feil på disse systemene kan ta lang tid å få utbedra, sier Aasen.

Streikeuttaket til EL og IT Forbundet omfatter disse bedriftene.

Virksomhet

Oslo/Akershus

Trøndelag

Vestfold/Telemark

Totalsum

Geomatikk AS

49

10

1

60

GlobalConnect AS

28

1

29

Komplett

56

56

Onitio Norge AS

27

10

30

67

Onitio Solutions Norge AS

18

18

Telia

54

3

57

TietoEVRY Norway AS

13

19

32

Totalsum

171

43

105

319

Kontakter

Om EL og IT Forbundet

EL og IT Forbundet har 43 000 medlemmer og er en landsomfattende sammenslutning som organiserer lønnstakere innenfor IKT-, energi- og elinstallasjonsbransjen.

Følg pressemeldinger fra EL og IT Forbundet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra EL og IT Forbundet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra EL og IT Forbundet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye