Urfolks dragshow på årets Riddu Riđđu: - En drøm går i oppfyllelse

Del

Årets bestillingsverk på Riddu Riđđu er noe Sápmi aldri har sett før. Gjennom Indigenous Drag Excellence XXL skal festivalen feire skeiv urfolkskunst, og med det for første gang i historien ha dragshow på hovedscenen.

For første gang i historien får verden muligheten til å oppleve et dragshow på en samisk festival. Gjennom bestillingsverket Indigenous Drag Excellence XXL har Riddu Riđđu satt sammen fire urfolks dragartister fra ulike deler av verden for å lage en forestilling til hovedscenen.  

Dragqueen Feather Talia og dragking Randy River fra Winnipeg i Canada, den samiske dragkingen Ritni Tears og Māori-dragqueen Aunty Tamara tar hovedscenen på Riddu-sletta lørdag 13. juli for å vise hva de har jobbet med det siste halvåret. 

Drag er en kunstform hvor kjønnsuttrykk utfordres, og artister kler seg opp i overdådige antrekk og ofte som det motsatte kjønn.  Nå får Riddu Riđđus publikum for første gang oppleve hvordan artistene uttrykker sine urfolkstradisjoner gjennom dragkunsten.  

Festivalsjef Sajje Solbakk er stolt over årets bestillingsverk:  

-En av mine største drømmeprosjekter går nå i oppfyllelse. Et eget dragshow med urfolks dragartister på hovedscenen på Riddu Riđđu! I lille Olmmáivággi. Vi har samlet et skikkelig stjernelag for å gi publikummet vårt en opplevelse de sent vil glemme. For en drøm, og for en opplevelse dette blir, sier hun.  

På årets festival har Riddu Riđđu valgt å hedre skeive urfolk som Årets nordlige folk. Årets bestillingsverk Indigenous Drag Excellence XXL er et av flere programinnhold under Årets nordlige folk-prosjektet. Kjønn og kjønnsuttrykk er et gjentakende tema på årets program.  

Indigenous drag excellence XXL er et samarbeid med det finske kulturinstituttet i New York og Finsk-norsk kulturinstitutt som en del av pARTir-initativet finansiert av EU – NextGenerationEU. Prosjektet er også finansiert av Nordisk ministerråd.

Kontakter

Sajje SolbakkFestivalsjefRiddu Riđđu festivála

Tel:46950573

Om oss

Riddu Riđđu Festivàla er en internasjonal urfolksfestival, som årlig finner sted i Kåfjord kommune i Nord-Troms. Festivalen er utendørs, og har programtilbud for hele familien. Programmet inneholder verdensomspennende urfolksmusikk, kunst, teater og dans, ungdomsleirer med kunstneriske og politiske workshops, barnefestival, dagsaktuelle seminarer, omfattende kursprogram, film og litteratur.

Følg pressemeldinger fra Riddu Riđđu Festivála

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Riddu Riđđu Festivála på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Riddu Riđđu Festivála

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye