HydrogenPro

HydrogenPro investerer i økt produksjonskapasitet for Gen3-elektroder

Del

PORSGRUNN, 24. juni 2024 - HydrogenPro ASA (OSE: HYPRO) har besluttet å investere i økt produksjonskapasitet for sine Gen3-elektroder. Total årlig kapasitet vil være minimum 90-100 MW og produksjonen forventes å starte Q1 2025.

©TOM RIIS

HydrogenPro ASA har over lang tid utviklet en unik Gen3 elektrodeteknologi som gjør at elektrolysører kan produsere med bransjeledende effektivitet. Den nye produksjonslinjen vil firedoble produksjonskapasiteten.

Administrerende direktør Jarle Dragvik, sier i en melding at han er svært fornøyd med avgjørelsen. «Teknologien vi har utviklet er unik og er nå klar for kommersialisering. Vi opplever økt etterspørsel etter våre Gen 3 elektroder og det er derfor en god timing for å investere slik at vi er klare til å levere fra 2025 og fremover. Med de veldig gode resultatene vi har sett etter testing av Gen3-elektroder, er vi glade for å ta dette viktige skrittet.»

Den totale investeringen er fastsatt til 70 MNOK og erfaringen som oppnås vil være svært viktig også i planleggingen av en "H2-GIGA fabrikk". Tidligere i år kunngjorde HydrogenPro at de har mottatt av et tilskudd fra Danmarks Eksport- og Investeringsfond for planlegging også for denne fabrikken.

Bilder

Jarle Dragvik, Adminstrerende Direktør i HydrogenPro ASA
Jarle Dragvik, Adminstrerende Direktør i HydrogenPro ASA
Last ned bilde

Om HydrogenPro ASA:

HydrogenPro er et teknologiselskap som produserer høytrykks alkaliske elektrolysører for produksjon av grønt hydrogen. Alle er sertifisert etter standardene ISO 9001, ISO 45001 og ISO 14001. Selskapet ble grunnlagt i 2013 av gründere med bakgrunn fra elektrolyseindustrien, som ble etablert i Telemark av Norsk Hydro i 1927. Vi er et erfarent ingeniørteam av ledende industrieksperter, som trekker på enestående erfaring og ekspertise innen hydrogen og fornybarindustrien.

Følg pressemeldinger fra HydrogenPro

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra HydrogenPro på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra HydrogenPro

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye