Voksenåsen

Lisa Cooper valgt inn i styret til Voksenåsen

Del

På generalforsamlingen 10. juni 2024 ble Lisa Ann Cooper valgt inn som nytt styremedlem i Voksenåsen AS.
- Med sin brede erfaring fra styring og ledelse av virksomheter som arbeider med mangfold og inkludering, kunst, kultur og ungdom har Lisa Cooper en svært relevant kompetanse for Voksenåsens oppdrag, sier styreleder Lena Ek.

Lisa Cooper er gründer og leder en rekke bedrifter i Norge med mål om å skape sosial endring gjennom fokus på blant annet mangfold og inkludering. For eksempel Catalysts, en mentororganisasjon for unge flerkulturelle og Catalysts Consulting som leverer konsulenttjenester rettet mot mangfold og mangfoldsledelse.

Cooper har vært toppleder i både privat og offentlig sektor, har bodd i seks land, og har over 35 års internasjonal erfaring. Som styreleder i Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo (AHO), er hun den første styrelederen med minoritetsbakgrunn i universitets- og høyskolesektoren. Hun ble også nylig utnevnt som styreleder i Equality Check, som hjelper virksomheter med likestilling, mangfold og inkludering gjennom datainnsikt og forskningsbaserte løsninger.


– Jeg har samarbeidet godt med Voksenåsen i over 10 år og nå jeg ser frem til å ta en aktiv rolle i Voksenåsens styre og bidra til oppdraget om å øke den kontaktskapende virksomhet mellom Norge og Sverige innen samfunnsliv, språk og kultur, sier Cooper.

– Jeg gleder meg til å bli kjent med både kultursentrets og hotellets virksomheter, og alle de fine medarbeiderne som til sammen utgjør Voksenåsen, sier hun.

Lisa Cooper overtar plassen etter Lubna Jaffery, som forlot styret for å bli Norges kultur- og likestillingsminister.

Styret i Voksenåsen AS består nå av:
Lena Ek, Knut Storberget, Lisa Cooper, Espen Daae, Johanna Danielsson, Anna Sjöström Douagi, Jan Gulliksen, Niels Righolt og Mikael Eriksson som er Sveriges ambassadør til Norge og adjungert til styret.

Om Voksenåsen
Voksenåsen er et norsk aksjeselskap heleid av den svenske stat gjennom Kulturdepartementet. Det hører til en gruppe statlig eide selskaper med et såkalt Särskilt beslutat samhällsuppdrag. Samfunnsoppdraget vedtas av Riksdagen og tar sikte på å generere andre effekter enn økonomisk avkastning til eieren.

I dag driver Voksenåsen AS et ideelt kultursenter og et helkommersielt hotell under samme tak. Kultursenteret har ansvar for å realisere eiers ønske om å fremme svensk-norsk samhold og samfunnsforståelse gjennom ungdomskurser og arrangementer innen kultur, samfunn og språk. Innsatsen fokuserer hovedsakelig på Hågkomstresor for svenske elever til minneplasser for nazismens ofre i Norge, den årlige konferansen Nordic Youth Con for Democracy samt Voksenåsen Music Academies.

Følg pressemeldinger fra Voksenåsen

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Voksenåsen på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Voksenåsen

Den svenske regjeringen vedtok 16. mars å styrke vilkårene for Hågkomstresor for svenske skoleklasser, til minneplasser for Holocaust i Norge.3.4.2023 14:46:40 CEST | Pressemelding

Den svenske regjeringen har besluttet å bevilge midler til å gjennomføre og fremme Hågkomstresor for svenske skoleklasser til minneplasser for Holocaust. Hågkomstresor og pedagogiske innsatser knyttet til disse gjennomføres av den svenske komiteen mot antisemittisme, Voksenåsen Kultursenter og Forum för levande historie. Voksenåsen driver arbeidet med Hågkomstresor for svenske skoleklasser til minneplasser for Holocaust i Norge. Midler til Voksenåsen gjør at flere skoleelever og skoleansatte kan ta del av pedagogisk innsats og besøke minneplasser for Holocaust i Norge. Hågkomstresor til Norge er reiser til autentiske minneplasser for nazismens ofre i Norge, først og fremst i Oslo. Formålet med reisene er å reflektere over demokrati, toleranse og personlig ansvar, samt å sette disse utfordringene i en moderne kontekst – med utgangspunkt i historien. Reisene er utviklet av Voksenåsen Kultursenter og Forum for levende historie som et ledd i et statlig oppdrag for å systematisere og tilret

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye