Kristiania inngår avtale med dansk universitet om kiropraktorutdanning
Nå kan norske studenter ta en kiropraktorutdanning som er tilpasset det norske helsevesenet.
Kiropraktorer er offentlig autorisert helsepersonell i Norge, men likevel finnes det ingen norsk utdanning for dette yrket. Nå har Kristiania og anerkjente Syddansk Universitet (SDU) i Danmark innledet et samarbeid som gir norske studenter som har fullført Bachelor i biomedisin fra Kristiania mulighet til å ta kandidat/profesjonsstudiet i klinisk biomekanikk ved SDU.
Hans-Christian Åsheim er professor i immunologi, og dekan ved School of Health Science ved Kristiania. Han har jobbet lenge med å få utdanningen på plass.
– Vi er stolte over å tilby en helt unik og fremtidsrettet utdanning til norske studenter, sier Åsheim.
Slik fungerer utdanningen
- For å få opptak ved SDU må du ha fullført et obligatorisk forkurs mellom andre og tredje studieår på Bachelor i biomedisin. Kostnader til dette kurset dekkes ikke av Lånekassen. Dette forkurset er et krav fra SDU for at man skal kunne søke på kandidatstudiet.
- Når Bachelor i biomedisin ved Kristiania og forkurset er fullført og bestått, er du kvalifisert til å søke på en av inntil 15 plasser på kandidatstudiet Klinisk biomekanikk ved SDU.
- Søkere rangeres etter karakterer oppnådd på Bachelor i biomedisin og et motivasjonsbrev.
- Kandidater med gjennomført Bachelor i biomedisin og som har fått opptak ved SDU må så ta 20 definerte studiepoeng sammen med bachelorstudenter ved SDU før de starter på de siste to årene av den kliniske kiropraktorutdanningen.
- Etter 2,5 års studium ved SDU og gjennomført turnus i Norge, kan du søke om norsk autorisasjon som kiropraktor.
– Gleder meg til å se norske studenter på SDU
– SDUs kiropraktorutdanning er en solid utdanning, og nå vil SDU og Kristiania samarbeide om å gi norske studenter en vei inn dit, sier dekan Hans-Christian Åsheim.
Den danske kiropraktor-udanningen har eksistert siden 1995, og er regnet for å være en svært anerkjent muskelskjelettfaglig utdanning. Den er også tilpasset norsk helsevesen, noe som også gjør at ferdig utdannede kiropraktorer klassifiseres som autorisert helsepersonell i Norge.
Henrik Lauridsen er kiropraktor og lektor ved Forskningsenheten Klinisk Biomekanikk ved SDU. Han er glad for samarbeidet med Kristiania.
– Jeg er virkelig glad for avtalen, og gleder meg til å se norske studenter her på SDU. Vi ser frem til et godt samarbeid, sier han.
En fremtidsrettet helseutdanning
Bachelor i biomedisin ved Kristiania er en bred og anvendelig utdanning, og ifølge Studiebarometeret 2023 hadde studiet noen av landets aller mest fornøyde studenter. Studentene har allerede mange andre muligheter for videre studier. De kan blant annet:
- Søke seg videre på medisinstudier eller tannlegestudier i Polen ved Poznan University of Medical Science.
- Studere medisin ved University of Nicosia Medical School på Kypros.
- Søke seg videre på flere masterutdanninger innenfor fagfeltet.
– Kristianias fagmiljø har arbeidet hardt for å lage en utdanning som gir mange muligheter videre. Med den nye avtalen som lar norske studenter fullføre kiropraktor-utdanning i Danmark, fortsetter vi å satse på samarbeid med anerkjente, internasjonale samarbeidspartnere, sier Åsheim.
Kontakter
Lene Torjul ReutzPresseansvarlig
Hovedansvar for ekstern- og forskningskommunikasjon
Bilder
Høyskolen Kristiania
Høyskolen Kristiania er en ideell stiftelse som har demokratisert utdanningen i hele Norge siden 1914, i starten som brevskolen NKS.
Vi tilbyr utdanning av høy kvalitet til hele Norge, og våre studenter er blant dem med høyest gjennomføringsgrad i sektoren. Kristiania har cirka 17.000 studenter i Oslo, Bergen og vi er en av de største på nett.
Kristiania har ambisjoner om å bli universitet fordi universitetstittel driver frem institusjonenes utvikling i en sektor som stadig blir mer internasjonal og konkurranseutsatt. Kristiania skal bli universitet - til studentenes, arbeidslivets og Norges beste.
Følg pressemeldinger fra Høyskolen Kristiania
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Høyskolen Kristiania på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Høyskolen Kristiania
Tom Karp tildelt NEONs ærespris 202421.11.2024 12:51:47 CET | Pressemelding
Professor Tom Karp ved Høyskolen Kristiania er tildelt NEONs ærespris for 2024. Han får prisen for sine betydelige bidrag til organisasjons- og ledelsesforskning, og særlig for hans evne til å bygge bro mellom teori og praksis.
- Vil tydeliggjøre vår rolle i det fremtidige arbeidslivsuniversitetet7.11.2024 12:30:00 CET | Pressemelding
Kristin Arnesen blir dekan for Norges største fagmiljø for kreative fag. – Det er motiverende å jobbe på en institusjon som Kristiania, som har så stor gjennomføringskraft, sier hun.
Stabilt budsjett for Kristiania7.10.2024 15:00:00 CEST | Pressemelding
– Forslag til statsbudsjett for 2025 er som forventet. I en tøffere økonomisk situasjon i sektoren, er vi fornøyde med resultatet, sier Solfrid Lind, administrerende direktør ved Kristiania.
Kristiania blir medeier av Gründergarasjen1.10.2024 11:50:12 CEST | Pressemelding
Kristiania har blitt medeier i Gründergarasjen, en av Norges ledende innovasjonsmiljøer for gründere og startups. Samarbeidet, som også inkluderer OsloMet, styrker Kristianias satsing på entreprenørskap og innovasjon.
Høythengende pris til Kristiania26.9.2024 14:04:21 CEST | Pressemelding
HK-dir har tildelt Høyskolen Kristiania utdanningskvalitetsprisen for vårt arbeid med prosjektet Læring i vurdering.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom