Nærings- og fiskeridepartementet

Øker satsen for tilskudd til kystrekeflåten i 2024

Del

Nærings- og fiskeridepartementet øker satsen for utbetaling av tilskudd til kystrekeflåten fra 3 kroner til 4,50 kroner per liter drivstoff. Økningen skjer med umiddelbar virkning, og vil også ha tilbakevirkende effekt til 1. januar 2024.

Fiskeri- og havminister Marianne Sivertsen Næss.
Fiskeri- og havminister Marianne Sivertsen Næss. Foto: NFD

– Sammenlignet med andre deler av fiskeflåten er kystrekeflåten fremdeles i en særskilt krevende økonomisk situasjon på grunn av høye kostnader i næringen, samt nedgående kvoter på reker i sør. Derfor øker vi satsen for tilskuddet, sier fiskeri- og havminister Marianne Sivertsen Næss.

Stortinget har i saldert budsjett for 2024 bevilget 22 343 000 kroner til tilskuddet. Tilskuddet fastsettes i forskrift av Nærings- og fiskeridepartementet, og departementet har myndighet til å gjøre endringer i forskriften for å sørge for en hensiktsmessig utbetaling av tilskuddet. Ordningen gjelder for kystrekeflåten i hele landet.

Garantikassen for fiskere vil foreta etterbetaling for fartøy som har mottatt tilskudd etter sats på 3 kroner per liter i inneværende år.

Kontakter

Om oss

Nærings- og fiskeridepartementet (NFD) utformar ein framtidsretta nærings- og sjømatpolitikk.

Innsyn: NFDs postjournal er søkbar hos www.eInnsyn.no

Du kan følgje NFD på LinkedIn og Flickr, og regjeringa på X/Twitter og Facebook 

Følg pressemeldinger fra Nærings- og fiskeridepartementet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Nærings- og fiskeridepartementet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Nærings- og fiskeridepartementet

Presseinvitasjon: Næringsministeren til Harstad og Lavangen20.6.2024 12:37:41 CEST | Presseinvitasjon

- Jeg gleder meg til noen dager på reise i Nord-Norge i mine hjemtrakter. Festspillene og Via Ferrata er eksempler på hvordan både kultur og natur kan legge grunnlag for etterspurte opplevelser, både for lokalbefolkningen og for gjester. Slike tilbud kan være viktig for at folk velger å reise til Harstad eller Lavangen, og det skaper ikke bare omsetning for bedrifter, men også ringvirkninger til resten av reiselivsnæringen og hele lokalsamfunnet, sier næringsminister Cecilie Myrseth.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye