Nærings- og fiskeridepartementet

Øker satsen for tilskudd til kystrekeflåten i 2024

Del

Nærings- og fiskeridepartementet øker satsen for utbetaling av tilskudd til kystrekeflåten fra 3 kroner til 4,50 kroner per liter drivstoff. Økningen skjer med umiddelbar virkning, og vil også ha tilbakevirkende effekt til 1. januar 2024.

Fiskeri- og havminister Marianne Sivertsen Næss.
Fiskeri- og havminister Marianne Sivertsen Næss. Foto: NFD

– Sammenlignet med andre deler av fiskeflåten er kystrekeflåten fremdeles i en særskilt krevende økonomisk situasjon på grunn av høye kostnader i næringen, samt nedgående kvoter på reker i sør. Derfor øker vi satsen for tilskuddet, sier fiskeri- og havminister Marianne Sivertsen Næss.

Stortinget har i saldert budsjett for 2024 bevilget 22 343 000 kroner til tilskuddet. Tilskuddet fastsettes i forskrift av Nærings- og fiskeridepartementet, og departementet har myndighet til å gjøre endringer i forskriften for å sørge for en hensiktsmessig utbetaling av tilskuddet. Ordningen gjelder for kystrekeflåten i hele landet.

Garantikassen for fiskere vil foreta etterbetaling for fartøy som har mottatt tilskudd etter sats på 3 kroner per liter i inneværende år.

Kontakter

Om oss

Nærings- og fiskeridepartementet (NFD) utformar ein framtidsretta nærings- og sjømatpolitikk.

Innsyn: NFDs postjournal er søkbar hos www.eInnsyn.no

Du kan følgje NFD på LinkedIn og Flickr, og regjeringa på X/Twitter og Facebook 

Følg pressemeldinger fra Nærings- og fiskeridepartementet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Nærings- og fiskeridepartementet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Nærings- og fiskeridepartementet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye