Eika Gruppen

Finanstilsynet godkjenner sammenslåing av Eika og SpareBank 1 sine kredittselskaper

Del

Det er nå klart at myndighetene har gitt sin godkjennelse til at SpareBank 1 og Eika etablerer sparebankalliansenes felles kredittselskap.

Ronny Smolan blir adm dir i det nye kredittselskapet Eika- og Sparebank1-bankene etablerer etter at de nå har en godkjenning fra Finanstilsynet.
Ronny Smolan blir adm dir i det nye kredittselskapet Eika- og Sparebank1-bankene etablerer etter at de nå har en godkjenning fra Finanstilsynet.

Det var fra før kjent at Konkurransetilsynet ikke hadde innvendinger til sammenslåingen, og nå har landets to største sparebank-allianser fått godkjennelse fra Finanstilsynet på å slå sammen sine kredittselskaper gjennom en virksomhetsoverdragelse. Kredittselskapet har fått tillatelse til å drive som bank under visse vilkår som nå vil bli gjennomført.

Vi har fått et godt og grundig svar fra Finanstilsynet på våre søknader. Nå fortsetter arbeidet med å legge grunnlaget for det nye selskapet i tråd med de vilkår myndighetene har satt. Innenfor et forretningsområde preget av stor internasjonal konkurranse skal vi sammen skape en slagkraftig og ansvarlig nasjonal aktør, sier administrerende direktør Ronny Smolan.

 

Ved sammenslåing vil over en million nordmenn være kunder av det nye selskapet, mens samlet markedsandel innenfor kredittkort og forbrukslån ved sammenslåing er estimert å være på 7 prosent.

Finanstilsynet har gitt tillatelsen på visse vilkår som blant annet kapitalkrav, etablere rutiner og styrende dokumenter for å motvirke hvitvasking og terrorfinansiering samt endre navn. Disse forhold vil bli avklart i dialog med Finanstilsynet i god tid før selskapene slår seg sammen.

Med både Eika og SpareBank 1 på eiersiden har det nye selskapet begge beina godt plantet i sparebankenes felles kulturarv som samfunnsbyggere lokalt over hele Norge. Denne historien skal selskapet ydmykt forvalte med en ansvarlig utlånspraksis og bidra til at vi vil hjelpe enda flere kunder enn i dag, skriver Hans Kristian Glesne, styreleder i Eika Gruppen og Benedicte Schilbred Fasmer, styreleder i SpareBank 1 Utvikling, i en felles uttalelse.

SpareBank 1 og Eika sine kredittselskaper samarbeider nå videre i sammenslåingsprosjektet for å ivareta alle våre kunder, ansatte, banker og partnere. Stordriftsfordelene vi oppnår vil sette våre eiere og partnere i stand til å ha det mest konkurransedyktige tilbudet og bidra til at vi er den ansvarlige vinneren i markedet, avslutter Smolan.

 

FAKTA: Om sammenslåingen av sparebank-alliansenes kredittselskaper   

Sammenslåingen er rent formelt en virksomhetsoverdragelse for produktområdene kredittkort og usikrede nedbetalingslån fra Eika Kredittbank til SpareBank 1 Kreditt, hvor sistnevnte vil endre selskapsnavn. Produktområdene salgspantlån og innskuddsportalen Sparesmart blir værende i dagens Eika Kredittbank. Det nye selskapet vil lansere sitt eget innskuddsprodukt og ha bankkonsesjon. 

Selskapet vil være direkte eid av sparebankene i begge allianser i fellesskap. Selskapet vil få rundt 120 ansatte, fordelt på hovedkontoret i Trondheim og kontorene i Oslo og på Gjøvik.   

I tillegg til å levere produkter og tjenester til sine eierbanker i SpareBank 1 og Eika alliansene, har kredittselskapet distribusjon gjennom samarbeidspartnere som LOfavør, NAF, Coop, Agrikjøp, BN Bank, bankene i Lokalbankalliansen, Sparebanken Sør og Sparebanken Møre.  

Kontakter

Dokumenter

Om Eika

Eika Alliansen består av selvstendige lokalbanker, Eika Gruppen og Eika Boligkreditt. Bankene er fordelt over store deler av landet og nyter høy tilfredshet blant sine kunder. Samarbeidet i Eika sørger for stordriftsfordeler til bankene, som igjen bidrar med økonomisk vekst og trygghet for privatkunder og næringslivet.

Eika Gruppen er eid av bankene og har som visjon å styrke lokalbanken. Eika Gruppen sin kjernevirksomhet er å bidra til effektiv bankdrift gjennom gode og kostnadseffektive produkt- og tjenesteleveranser. Inkludert en komplett plattform for bank-infrastruktur og fagkompetanse #veddinside.

Les mer på eika.no

Følg pressemeldinger fra Eika Gruppen

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Eika Gruppen på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Eika Gruppen

Høyere skadetall trekker ned kvartalsresultatet8.5.2024 09:33:43 CEST | Pressemelding

Eika Gruppens netto driftsinntekter endte på 1,2 milliarder kroner i årets første kvartal, opp fra 1,1 milliarder i 2023. Resultat før skatt ble -48 mot 32 millioner kroner i fjor. Reduksjonen skyldes et svakt forsikringsresultat etter et utfordrende skadebilde i årets to første måneder. De siste to månedene viser imidlertid en betydelig forbedring i skadesituasjonen, og den underliggende trenden er positiv.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye