Statskog SF

Millionstøtte til besøkssenter

Del

Statskog gir 1,5 millioner kroner for å realisere et besøkssenter i Grane. Satsingen skal styrke lokalt næringsliv og skape sterke fagmiljø.

Fra Børgefjell
Fra Børgefjell Foto: Steinar Johansen

I 2025 åpnes ny E6- trasé rett sør for kommunesenteret Trofors i Grane kommune. På Laksvollen tilrettelegger Grane kommune et 18 dekar stort næringsareal langs E6.

Utviklingsprosjektet omfatter både besøkssenter og en rekke andre funksjoner, slik som restaurant, ladesenter og annen næring.

Statskogs støtte er særskilt rettet inn mot et senter for bærekraftig naturforvaltning og friluftsliv. Senteret skal bidra til å bygge opp fagmiljø og kunnskap rundt forvaltning av jakt, fiske, friluftsliv og naturområdene generelt.

- Med nasjonalparkene Børgefjell og Lomsdal-Visten i umiddelbar nærhet, og ikke minst Vefsnavassdraget rett utenfor døra, er de naturgitte forholdene for et nasjonalparksenter og villakssenter absolutt til stede, sier regionsjef for Statskog i Nordland, Tore Bjørnstad.

Han mener satsingen går rett i kjernen på Statskogs samfunnsoppdrag.

- Vi skal utvikle bærekraftig forvaltning av naturområdene våre, og samtidig bidra til næringsutvikling og arbeidsplasser. Dette treffer blink på begge. Jeg håper støtten vår kan være en katalysator for å få på plass nødvendig finansiering til den totale satsingen, sier Bjørnstad.

Kontakter

Tore BjørnstadRegionsjef i Nordland

90 04 80 23 / 742 31 000

tbn@statskog.no

Bilder

Fra Børgefjell
Fra Børgefjell
Last ned bilde

Lenker

Om oss

Statskog SF skal ivareta og utvikle verdier på fellesskapets grunn og er en garantist for allmennhetens tilgang til jakt, fiske og friluftsopplevelser i norsk natur.

Følg pressemeldinger fra Statskog SF

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Statskog SF på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Statskog SF

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye