Statens vegvesen

Starter rehabilitering av E6 Høybråtenveien bru

Del

Mandag 24. juni starter nødvendige rehabiliteringsarbeider for brua som går over Høybråtenveien og hovedbanen på E6 nord for Oslo.

Høybråtenveien bru.
Høybråtenveien bru. Foto: Statens vegvesen.

Det er togstans på jernbanen fra 26. juni til 22. juli som det er viktig å benytte seg av for å få gjennomført disse viktige og nødvendige arbeidene. 

Bedre trafikksikkerhet 

Rehabiliteringen inkluderer fjerning av betongelementer, etablering av nye kantdragere med kjøresterkt brurekkverk og utskiftning av fuger. Brua har de siste åra hatt midlertidig rekkverk, så rehabiliteringen vil både gi bedre trafikksikkerhet og forlenge levetida til brua. 
 
Det antas at arbeidene vil ha en varighet på cirka 3 måneder.

Trafikale konsekvenser 

De trafikale konsekvensene blir at trafikken på E6 i venstre felt over brua sperres i hver kjøreretning, og flyttes over til kollektivfeltene. Påkjøringsrampen fra Starveien stenges i hele anleggsperioden. 
 
I forbindelse med fugeutskiftning vil det bli helgestenginger av brua, hvor en kjøreretning blir stengt og det kjøres toveistrafikk i den andre kjøreretningen. Det er foreløpig planlagt to slike helgestengninger, og det vil bli varslet når eksakte datoer er klare. 
 
Statens vegvesen beklager ulempene rehabiliteringen medfører, men dette er nødvendige arbeider som må gjennomføres.

Vær tålmodig og oppmerksom

Vi oppfordrer til at trafikantene viser hensyn, er tålmodige og oppmerksomme og følger skilting. Sikkerheten for trafikantene og de som arbeider er det aller viktigste. 

Det anbefales å følge med på vegvesen.no eller Vegvesenets trafikk-app for oppdatert informasjon om trafikkavviklingen:  

Nøkkelord

Kontakter

Pressevakt Drift og vedlikehold

* Drift, vedlikehold og forvaltning av riksvegnettet * Brøyting/strøing/salting * Asfalt * Rekkverk * Bruer * Tunneler * Fjelloverganger * Rasteplasser * Inspeksjoner * Ferje

Tel:479 05 472pressedv@vegvesen.no

Bilder

Høybråtenveien bru.
Høybråtenveien bru.
Last ned bilde
Kartplassering.
Kartplassering.
Last ned bilde

Om Statens vegvesen

Statens vegvesen arbeider for å skape et smart og sammenhengende transportsystem på vei for hele Norge. Det skal være enkelt å reise og transportere varer – på sikre veier tilpasset framtidens behov.

Følg pressemeldinger fra Statens vegvesen

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Statens vegvesen på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Statens vegvesen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye