Ticket Feriereiser

Det beste matlandet å besøke.

Del

Vi ønsker å nyte middelhavsmat når vi er på ferie, og aller helst italiensk mat, ifølge Tickets Kantar SIFO-undersøkelse. Nummer to på listen som beste matland er Spania og Hellas, tett fulgt av Frankrike. Tyskland og England er de minst populære landene når det gjelder mat.

Italiensk mat er nordmenns favoritt
Italiensk mat er nordmenns favoritt
  • År etter år havner Italia på topp som det beste matlandet. Italiensk mat generelt har vært en veldig populært i mange år, og vi lengter etter det genuine. Jakten på den beste autentiske napolitanske pizzaen pågår konstant, samtidig som vi forsøker å lære oss hvordan en ekte carbonara faktisk skal tilberedes. Vi nordmenn har en dragning mot italiensk mat som ikke ser ut til å avta med det første, sier Ellen Wolff Andresen, Markeds- og Administrasjonssjef i Ticket.

Matens innvirkning på en reise kan spille en stor rolle for helhetsopplevelsen. 44 prosent oppgir at Italia er det beste matlandet. Andreplassen på listen kommer et godt stykke bak - 19 prosent foretrekker spansk tapas, samme andel vil ha tzatziki og bifteki på ferie, mens 18 prosent foretrekker fransk mat. Fish and chips og Bratwurst er det som frister oss minst – England og Tyskland havner på bunnen med henholdsvis 3 og 5 prosent.

Matpreferansene varierer både mellom kjønn og alder. Flere kvinner (48 %) enn menn (40 %) foretrekker italiensk mat. Flere menn mener i større grad at den beste maten finnes i Norge (11 %), noe som respondenter i den eldste aldersgruppen er enig i (16 %).

Kilde: Tickets Kantar SIFO-undersøkelse, riksrepresentativt utvalg. Maks tre svaralternativer mulig.

null
De beste matlandene å besøke

Nøkkelord

Kontakter

Om Ticket

Ticket er Nordens største feriereisebyråkjede med salg via butikk, på telefon og online. Ticket selger reiser fra samtlige ledende charterselskap, reisearrangører, cruiserederier, flyselskap, hotell og leiebilselskap. Ticket har 68 butikker i Norge og Sverige og online salg i 10 land under varemerkene Ticket, AirnGo og Charter. Ticket Feriereiser eies av investeringsselskapet Braganza.  

Følg pressemeldinger fra Ticket Feriereiser

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Ticket Feriereiser på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Ticket Feriereiser

Oppdagelseslysten øker – stadig flere ønsker å besøke nye reisemål4.6.2024 09:30:00 CEST | Pressemelding

Nordmenn er glade i sol- og badeferier, og den viktigste grunnen til å reise utenlands er for å få sol og varme. Etter pandemien har vi prioritert velkjente reisemål fremfor å oppdage nye, en trend som nå ser ut til å avta. 36 prosent oppgir at den viktigste grunnen til å reise er å oppdage nye reisemål, og 22 prosent prioriterer eventyrreiser fremfor annen reising. Dette ifølge Tickets Kantar SIFO-undersøkelse.

Vi velger bort sommerreisen til fordel for lavsesong.10.5.2024 09:30:00 CEST | Pressemelding

Reiselysten er fortsatt høy og 64 prosent oppgir at de kommer til å reise utenlands på ferie i år, mot 45 prosent som oppga det samme i 2023. I år er det imidlertid 44 prosent (av de 64 %) som planlegger å reise i sommerferien, mot 50 prosent i fjor og 78 prosent før pandemien, ifølge reisebyrået Tickets siste Kantar SIFO-undersøkelse. Dette viser en trend om at vi ønsker å reise utenfor høysesongen og heller spre reisene mer utover året.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye