RSA

Nå lanseres helt nye Suzuki Swift 4x4 Hybrid

Del

Suzuki Swift 4x4 er en kjær favoritt for mange bileiere, og har gjennom 40 år sørget for suveren fremkommelighet og kjøreglede. Nå kommer bestselgeren i helt ny utgave.

Siden den først ble lansert i Norge i 1983, har Suzuki Swift etablert seg som en av landets lengstlevende og mest ikoniske bilmodeller. Nå lanseres fjerde generasjon Swift - med helt ny motor, helt nytt design, enda mer sikkerhet og mer utstyr.

-Vi gleder oss til å lansere Swift i en helt ny utgave. Med mer enn 17.000 Suzuki Swift kjørende på norske veier, har denne modellen blitt en pålitelig følgesvenn for mange nordmenn. Vi er sikre på at den nye utgaven av Swift vil tiltale både nye og gamle Swift-eiere, sier Lars Havre, salgssjef i Suzuki Norge.

Han forteller at den nye utgaven kommer med de samme velkjente Suzuki-egenskapene som før, men i forbedret utgave.

-En av grunnene til Swifts popularitet i Norge er kombinasjonen av enestående driftssikkerhet, gode kjøreegenskaper og det ledende firehjulstrekksystemet. Den nye modellen vil naturligvis beholde de samme suverene egenskapene som sin forgjenger, bare i forbedret utgave, sier Havre.


Helt nytt design og mange spennende farger

Swift beholder sin kjente kompakte størrelse, samtidig som den tilbyr et romslig interiør med god plass for passasjerer og bagasje.

Utvendig har den fått et helt nytt design med et mer muskuløst utseende som likevel bevarer sitt karakteristiske preg. Den tilbys i totalt 9 farger, og en mer spestig fargepalett enn man er vant med fra Suzuki. En pianosvart frontgrill og L-formede signaturlamper gir bilen et høyteknologisk preg, mens LED-hovedlyktene bidrar til et enda tøffere utseende.

Innvendig har interiøret blitt fornyet med et tofarget design av høy kvalitet og en ny ni-tommers infotainmentskjerm som standardutstyr. Oppvarmede forseter i et nytt design bidrar til økt komfort under kjøring.

Utstyrslisten er også blitt lengre. Der finner man blant annet nye 16-tommers lettmetallfelger, automatisk klimaanlegg, varmeuttak for passasjer bak, Apple CarPlay og Android Auto-tilkobling, navigasjon, ryggekamera, trafikkskiltgjenkjenning og blindsonevarsling.

Under utviklingen av nye Swift har ingeniørene også implementert tiltak for å redusere støy og vibrasjoner, som bidrar til en enda bedre kjøreopplevelse.


Helt ny motor – mer effektiv og drivstoffvennlig

Nye Swift tilbyr klasseledende kombinert drivstofforbruk sammenlignet med konkurrentene.

Bilen kommer med en helt ny motor som er både mer effektiv og drivstoffvennlig. Den nye Z12E 1,2-liters Mild Hybrid tresylindrede motoren leverer opp til 8 % forbedret drivstoffeffektivitet sammenlignet med sin forgjenger, K12D-motoren. Med bare 110 g/km CO2-utslipp og en imponerende kombinert drivstoffeffektivitet på 4,4 l per 100 km, setter Swift 4x4 Hybrid en ny standard for effektivitet og miljøvennlighet.

I tillegg har hybridsystemet blitt betydelig forbedret. Sammenkoblingen med det selvladende hybridsystemet, drevet av et litiumionbatteri, øker drivstoffeffektiviteten ytterligere ved å forbedre energigjenvinningseffektiviteten.

 

Enda mer sikkerhet

Suzuki er kjent for å levere biler med svært høyt sikkerhetsnivå, og nye Swift er intet unntak. Et automatisk nødbremssystem hjelper sjåfører med å unngå kollisjon, ved hjelp av en sensor som fanger opp kollisjonsfare

Det oppgraderte Dual Sensor Brake Support-systemet kombinerer millimeterbølgeradar og et monokulært kamera for bedre kollisjonsdemping, med forbedret nattsyn og kryssfunksjonalitet. Dette gjør at systemet kan oppdage fotgjengere, syklister, motorsyklister og andre kjøretøy foran.

I tillegg kommer den med et vinglevarslings-system, som sørger for at du holder deg på veien.

Ytterligere sikkerhetsutstyr inkludert i standardpakken er Adaptive Cruise Control, sjåførovervåkning, filvarslingssystem, blindsonevarsling, parkeringssensor bak, trafikkskilt-gjenkjenning, ryggevarsling og fjernlysassistent som gjør kjøreturen enda tryggere.


Kommer med app

Nye Suzuki blir også tilgjengelig med appen Suzuki Connect.  

Denne appen gir Swift-eiere tilgang til en rekke praktiske funksjoner, som blant annet inkluderer muligheten til å overvåke bilens status, låse opp/låse bilen, få informasjon om kjørehistorikk og plassering av bilen i sanntid. I tillegg kan man bestille og booke service av bilen i Suzuki Connect.


Leveringsklar i løpet av september

Forhandlerne vil ha biler klare for prøvekjøring allerede i løpet av juni. Kunder kan forvente levering allerede i september.

Pris fra kr. 339.900.Om Suzuki Motor Corporation 

Suzuki Motor Corporation er en av Japans ledende bilprodusenter, og er en av verdens ledende bilmerker. Selskapet produserer 3,5 millioner biler årlig. Produksjonen foregår på egne fabrikker og gjennom en rekke datterselskaper og joint ventures i og utenfor Japan.  

Suzuki ble etablert i 1920 og har hovedkvarter i Hamamatsu i Japan. Toshihiro Suzuki er president i selskapet. 


Om RSA

RSA er en nord-europeisk bilimportør i 12 land, og den offisielle distributøren av Suzuki personbiler i Norge. Som et privateid selskap med historie helt tilbake til 1936, har RSA utviklet sterke merkevarer i mange markeder. Samarbeidet mellom RSA og Suzuki strekker seg tilbake til 1983, og har i fire tiår levert kvalitetssikre personbiler med firehjulstrekk som DNA.  

RSA har et omfattende Suzuki-forhandlernettverk på 76 forhandlere over hele Norge.

Kontakter

Bilder

Følg pressemeldinger fra RSA

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra RSA på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra RSA

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye