Riksrevisjonen

Presseinvitasjon: Investeringer i nytt forsvarsmateriell

Del

Torsdag 20. juni legger Riksrevisjonen frem en ny rapport om hvordan investeringer i nytt forsvarsmateriell gjennomføres. Er investeringene effektive og gir de operativ effekt som forventet?

Riksrevisor Karl Eirik Schjøtt-Pedersen.
Riksrevisor Karl Eirik Schjøtt-Pedersen. Foto: Mathias Fossum / Riksrevisjonen.

Pressekonferanse

Tid: Torsdag 20. juni kl. 12.30.

Sted: Riksrevisjonens lokaler i Storgata 16 i Oslo.

Vi sender også pressekonferansen digitalt: Materiellinvesteringer i forsvarssektoren (vimeo.com)

Riksrevisor Karl Eirik Schjøtt-Pedersen presenterer rapporten. Han er tilgjengelig for intervjuer etter presentasjonen. 

Kort om undersøkelsen

De neste tolv årene vil Forsvaret få bevilgninger på 1 635 milliarder kroner. Mye skal gå til investeringer i nytt forsvarsmateriell, som nye ubåter, fregatter og nytt luftvern.

I tidligere undersøkelser har Riksrevisjonen sett at forsvarssektoren har hatt store utfordringer med investeringer i nytt materiell. Nå har vi undersøkt hvordan investeringene ble gjennomført i perioden 2020 til 2023. Vi har også vurdert hva funnene betyr for den nye langtidsplanen. Er forsvarssektoren beredt til å omsette de økte bevilgningene i mer operativ evne slik forventningen er? 

Les mer om undersøkelsen her

Velkommen!

Nøkkelord

Kontakter

Om oss

Riksrevisjonen er Stortingets største og eldste kontrollorgan. Gjennom revisjon av regnskap og undersøkelser sjekker vi hvordan regjeringen og statsforvaltningen gjør jobben sin.

Følg pressemeldinger fra Riksrevisjonen

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Riksrevisjonen på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Riksrevisjonen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye