Nytt opplevelsesspill for barn: i været
Lær om styrkene og kreftene i været, og hvordan de påvirkes av klimaendringer!
Engasjerte barn!
Sammen med Energisenteret på Hunderfossen, har Meteorologisk institutt utviklet et digitalt kunnskapsspill om vær og klima. Spillet er tilgjengelig for alle besøkende i familieparken i sommersesongen og for elever på skolebesøk resten av året. Spillet er en del av Meteorologisk institutt sin nye satsning på barn- og unge.
–Meteorologisk institutt skal være synlig og relevant som allmennværvarsler og formidler av klimakunnskap, også for en ung og digital befolkning. For å få til dette må vi komme tidlig på banen med vær- og klimaformidling. Vi håper opplevelsesspillet "i været" både engasjerer og er lærerikt, forteller direktør Roar Skålin.
Barn og unge er engasjerte i klima og miljø. Et av målene i skolen er å bidra til at elevene utvikler naturglede, respekt for naturen og klima- og miljøbevissthet. I følge Barnas klima- og miljørapport i 2023, mener 65 prosent av barn og unge at vi må høre mer på klimaforskere. Det synes Meteorologisk institutt er et godt utgangspunkt for å dele mer av vår kunnskap om vær og klima.
Åpning 26. juni
Den offisielle åpningen av spillet er på Energisenteret på Hunderfossen den 26. juni kl. 11.30. Energiminister Terje Aasland skal formelt åpne den nye utstillingen. Utstillingen har nye attraksjoner om de fornybare energikildene vann, sol, vind og biomasse. Direktør ved Meteorologisk institutt, Roar Skålin, skal fortelle om det nye kunnskapsspillet "i været" og er tilgjengelig for spørsmål. TV-meteorolog Kristian Gislefoss og klimaforsker Helga Therese Tilley Tajet har vært med å lage spillet, og de vil også være tilgjengelig for spørsmål.
Kl. 14 samme dag arrangerer Energisenteret et seminar om Innlandet i energiomstillingen. Der vil energiminister Terje Aasland og direktør Roar Skålin delta.
Det kan bli trangt om plassen ved selve Energisenteret, så det er best å parkere ved hovedinngangen. Ta kontakt med Jarle Hovland på Energisenteret, på 481 88 153 dersom du har spørsmål.
Velkommen skal dere være!
Nøkkelord
Kontakter
Mai-Linn Finstad SvehagenSenior kommunikasjonsrådgiverMeteorologisk institutt
Tel:41004321mailf@met.noBilder
Lenker
Følg pressemeldinger fra Meteorologisk institutt
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Meteorologisk institutt på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Meteorologisk institutt
November var varm i nord og mild i sør2.12.2024 16:06:19 CET | Pressemelding
November 2024 var varmere enn normalt mange steder, særlig i Nord-Norge. I midten av måneden ble det satt ny fylkesrekord for høyeste temperatur målt i Troms, mens det mot slutten av måneden ligger mer snø enn normalt i samme område.
Flere varmerekorder over tropene enn i Arktis12.11.2024 10:33:56 CET | Pressemelding
Selv om arktiske områder varmes opp raskest i verden, rammes tropiske strøk mest av ekstremværhendelser.
Oktober var 1,7 grad over normalen1.11.2024 15:31:13 CET | Pressemelding
Måneden var varm og våt på fastlandet i Norge. På Svalbard var det betydelig varmere enn normalt og i Arktis står det dårlig til med sjøisen.
Nå skal luftkvaliteten i EU bli bedre – det kan spare 118 000 liv i året24.10.2024 11:16:39 CEST | Pressemelding
I 2020 døde 150 000 mennesker i EU for tidlig på grunn av dårlig luftkvalitet. Nye regler skal sørge for bedre folkehelse og langt færre dødsfall.
Ekstremår for sjøisen: – Har smeltet raskt gjennom sommeren16.10.2024 14:04:14 CEST | Pressemelding
Forskere er bekymret for om vi beveger oss inn i et "ukjent landskap" med drastisk mindre sjøis i Arktis og Antarktis enn det vi har sett tidligere. Når sjøisen minker i Arktis, må isbjørnen bli lenger på land. Den gode nyheten er at isbjørnen på Svalbard evner å tilpasse seg.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom