Handelshøyskolen BI

BI’s master i finans er blant verdens beste

Del

Financial Times rangerer BI’s MSc i finans som den beste i Norge og den tredje beste i de nordiske landene.

Logo ved Handelshøyskolen BI campus Oslo
Logo ved Handelshøyskolen BI campus Oslo Handelshøyskolen BI Handelshøyskolen BI

– Å bli rangert av Financial Times viser yrkesrelevansen og den utmerkede akademiske kvaliteten på masterprogrammet vårt i finans. Jeg er veldig fornøyd over plasseringen vår på karrierefremgang for alumni, der vi er best i Norden og topp 30 i verden. Det viser at BI-utdannede er etterspurt i hele finanssektoren, sier leder av institutt for finans ved Handelshøyskolen BI Øyvind Norli.

Financial Times Masters in Finance Ranking 2024 omfatter de 65 beste utdanningsprogrammene globalt. Handelshøyskolen BI er rangert som nr. 59 og det er ingen andre norske skoler på listen. Bare to andre nordiske skoler er på listen, Stockholm School of Economics er nr. 23 og Lund University School of Economics and Management er nr. 45.

– Studentene våre kan være trygge på at de får en av de beste finansutdanningene i verden, og arbeidsgivere kan være trygge på at BI-alumni har kunnskapen og de praktiske ferdighetene som kreves for å lykkes i et kompetitivt globalt marked," sier rektor ved Handelshøyskolen BI Karen Spens.

Franske handelshøyskoler leder rangeringen, med ESCP Business School, HEC Paris og Skema Business School på de øverste plassene. Institusjoner fra kun 17 land har fått plass på den eksklusive listen.

Rangeringen er laget basert på 18 faktorer, inkludert lønn, karrierefremgang, kjønnsbalanse, internasjonal mobilitet og karbonavtrykk.

99 prosent av studentene fra BI finner jobb innen 3 måneder etter endt utdanning. BIs master i finans gjør det også godt på studenttilfredshet der den er nr. 17 i verden. Skolen utmerker seg på karbonfotavtrykk, der den er rangert som nummer to kun bak SDA Bocconi.

Fakta

  • FT har 9 programrangeringer, og BI deltar i fem av disse: Master i finans, Master i ledelse, Executive Education – Open og Executive Education – Customized, Executive MBA, og European business schools ranking.
  • I motsetning til de andre programrangeringene, er ikke FTs Masters in Finance-rangering inkludert i The European Business Schools Ranking.
  • Lønn og lønnsøkning er de viktigste indikatorene i FTs Masters in Finance Ranking, og står for 26 prosent av den totale poengsummen.
  • Andre indikatorer med (prosent av vekt i parentes) er verdi for pengene (6), karrierefremgang (6), oppnådde mål (5), alumninettverk (3), karrieretjeneste (5), jobb innen tre måneder (5), kvinnelige forelesere (5), kvinnelige studenter (5), kvinner i styret (1), internasjonale forelesere (5), internasjonale studenter (5), internasjonale styremedlemmer (1), internasjonal arbeidsmobilitet (7), internasjonal kurserfaring (6) , forelesere med doktorgrad (5) og karbonfotavtrykk (4).

Nøkkelord

Kontakter

Lenker

Om Handelshøyskolen BI

Handelshøyskolen BI er en selveiende stiftelse hvis formål ene og alene er undervisning og forskning. BI var den første norske handelshøyskolen med trippel internasjonal akkreditering. Med ca 21.000 studenter er BI en av de største handelshøyskolene i Europa.

Følg pressemeldinger fra Handelshøyskolen BI

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Handelshøyskolen BI på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Handelshøyskolen BI

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye