Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)

NVE inviterer til infomøte om kraftprosjekter i Finnmark

Del

24.juni legger NVE fram en oversikt over hvilke kraftprosjekter i Finnmark som skal sendes på høring til høsten. Samme dag inviterer vi til et digitalt informasjonsmøte.

NVE/ Catchlight

I april ble det meldt inn 26 aktuelle kraftprosjekter i Finnmark. På grunn av begrenset nettkapasitet vil det kun være mulig å bygge et fåtall av disse. NVE jobber nå med en prioritering av de innsendte meldingene, for å redusere antall prosjekter som sendes på høring. Målet er å redusere belastningen og gjøre prosessen mer effektiv for alle involverte parter. 

Åpent informasjonsmøte 

Mandag 24.juni klokken 10.00 legger NVE fram en oversikt med kraftprosjektene som skal sendes på høring i Finnmark denne høsten. Listen med vurdering av prosjektene blir tilgjengelig på NVEs nettsider.  

Samme dag holder NVE et kort digitalt informasjonsmøte klokken 11.00.  Møtet er åpent for alle. Her vil vi ikke gå inn i enkeltprosjekter, men fortelle overordnet om hvordan NVE har jobbet for å prioritere prosjekter og hvilke kriterier som er brukt. Det blir også gitt informasjon om prosessen framover. 


Bakgrunn 

I august 2023 presenterte Regjeringen et kraft- og industriløft, der NVE ble bedt om å prioritere konsesjonsbehandling av kraftprosjekter i Finnmark. Samme høst hadde NVE møter med en rekke ulike aktører i fylket, for å få innspill til hvordan konsesjonsbehandling av kraftproduksjon og nettsaker bør gjennomføres i årene framover. Basert på disse innspillene har NVE lagt opp til en felles behandling, i stedet for å behandle sakene enkeltvis. 

De kraftprodusentene som ønsker å være en del av den samlede behandlingen ble bedt om å sende inn sine formelle meldinger om ny kraftproduksjon i Finnmark innen 22.april i år. NVE mottok melding om 26 kraftprosjekter. Begrenset kapasitet i strømnettet gjør at det kun er mulig å bygge et fåtall av disse. Derfor vil NVE gjøre en prioritering av hvilke prosjekter som skal sendes på høring og behandles i denne runden. Dette vil redusere belastningen for høringspartene, og gjøre prosessen mer effektiv for alle involverte. Les mer om arbeidet på NVEs nettsider.

Nøkkelord

Kontakter

Lenker

Følg pressemeldinger fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye