NRK

NRK TV-aksjonen i 2025 til Atlas-alliansen

Del

Stiftelsen Atlas-alliansen er tildelt TV-aksjonen i NRK for 2025.

Atlas-alliansen er en paraplyorganisasjon for sju organisasjoner av og for funksjonshemmede.
Atlas-alliansen er en paraplyorganisasjon for sju organisasjoner av og for funksjonshemmede. Atlas-alliansen/NRK

Pengene som samles inn skal gå til å bedre levekårene for funksjonshemmede i sju land/områder og blant annet sikre likeverdig tilgang til hjelpemidler, skolegang, arbeid og helsetjenester for 200 000 mennesker.

Midlene fra TV-aksjonen skal komme folk til gode i Ukraina, Palestina, Nepal, Zambia, Tanzania, Etiopia og Uganda. Det skal ikke brukes penger fra denne TV-aksjonen i Norge.

Stiftelsen Atlas-alliansen er en paraplyorganisasjon for sju organisasjoner av og for funksjonshemmede. Det er Norges Blindeforbund, Norges Handikapforbund, Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon, Norsk Forbund for Utviklingshemmede, Ryggmargsbrokk- og hydrocephalusforeningen, Mental Helse Ungdom og Stiftelsen Signo.

Atlas-alliansen ble stiftet i 1981 og har tidligere hatt TV-aksjonen i 1981, 1992 og 2002.

Kringkastingssjef Vibeke Fürst Haugen er glad for tildelingen.

– Like rettigheter og muligheter for alle er et tema jeg er sikker på vil engasjere befolkningen. I tillegg til å være en pengeinnsamling er TV-aksjonen i NRK også en kunnskapskampanje som hvert år sette søkelys på et viktig tema.

Det er Innsamlingsrådet i NRK som innstiller til kringkastingssjefen, basert på søknader fra organisasjoner med humanitære prosjekter. De siste årene har innsamlingsbeløpet vært på mer 260 millioner kroner. TV-aksjonen i 2025 går av stabelen i oktober. Endelig dato er ikke satt.

Det var ti organisasjoner som søkte om TV-aksjonen i 2025. Her er søknaden til Atlas-alliansen.

Kontaktperson NRK

Erik Skarrud
9507 7414 / erik.skarrud@nrk.no

Kontaktperson i Atlas-alliansen

Aggie Handberg
9489 4049 / aggie.handberg@atlas-alliansen.no

Bilder

Atlas-alliansen er en paraplyorganisasjon for sju organisasjoner av og for funksjonshemmede.
Atlas-alliansen er en paraplyorganisasjon for sju organisasjoner av og for funksjonshemmede.
Last ned bilde

Om NRK

NRK skal styrke demokratiet, samle og engasjere alle som bor i Norge. NRK er Norges offentlig eide allmennkringkaster med et bredt radio-, TV-, nett- og podkasttilbud, og ni av ti nordmenn bruker minst ett NRK-tilbud daglig. NRK har cirka 3300 ansatte fordelt på om lag 50 kontorer rundt om i landet.

Følg pressemeldinger fra NRK

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra NRK på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra NRK

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye