Grappa Musikkforlag AS

“Brente jenter” skyr mannen med de gode intensjonene - Yngvil og Synne Sørgjerd ute med årets sommerlåt!

Del

Yngvil og Synne Sørgjerd har begge gjort seg bemerket på kort tid som to av de mest spennende nye stemmene i norsk pop. Nå samarbeider de for første gang om en ny singel – et lidenskapelig anthem til alle “Brente jenter” der ute, som trenger motet til å leke med ilden igjen.

Foto: Morten Brun
Foto: Morten Brun

LYTT HER

Hva skjer når to av de mest spennende stemmene innen norsk pop lager en låt sammen? Jo, de serverer tidenes sommerlåt. Jentene deler nemlig evnen til å skrive upolerte tekster, formidlet på en relaterbar – og fengende, måte. Så når disse jentene slår styrkene sine sammen, kan du ikke annet enn å la deg imponere – og bli revet med. Disse artistene er virkelig det neste nye store.  

"Brente jenter" er ute i dag og er et oppløftende, styrkende anthem til alle som trenger å ta tilbake kontrollen og styrken i seg selv. Yngvil og Synne deler noen like erfaringer med kjærligheten, - blant annet erfaringen med å løpe fra den.  

Artistene har også utviklet et vennskap som speiles godt i deres første samarbeid. Dette til tross for en litt trøblete start:  

- Jeg har visst hvem Yngvil var en stund, og fulgt henne på Instagram, siden 2018ish. Hun var dessverre for kul til å følge tilbake før hun så at også jeg hadde fått platekontrakt, men da sendte hun melding og begynte å presse seg på. Typisk! Jeg har tilgitt henne nå (men glemmer aldri), forteller Synne med et smil om munnen.    

Som venner er det Synne som finner på sprell, som artister er det motsatt. De utfyller hverandre, og har mye til felles. Yngvil sier:  

Vi er begge villige til å jobbe hardt for å få til det vi vil. Vi deler også en nysgjerrighet på verden og folk, som gjør at vi ofte havner på eventyr sammen. Det var på tide at alle mine (og Synne sine) traumatiske møter med gutter ble til en låt. Håper den kan funke litt som en unnskyldning til alle de fine gutta vi har løpt ifra! Jeg vil denne låta skal være en tanke på trikken til alle brente jenter: La oss tørre å leke med ilden igjen.   

Singelen er en sommerlåt i fyr og flamme, som varmer musikalsk og tekstlig. Den handler om brente jenter som skyr unna ilden, fordi de har blitt brent før. Sammen setter de ord på følelsen av å kjenne på en gnist som oppstår, men som aldri rekker å utvikle seg til en flamme eller romanse. For både Yngvil og Synne har løpt ut døra lenge før det "tar fyr" følelsesmessig. Synne Sørgjerd forteller om hvilke følelser hun vil at folk skal kjenne på når de hører sangen:   

- Jeg håper låten kan gi den følelsen man får de første dagene i året man kan forlate leiligheten uten jakke, men så angrer man litt fordi det likevel var litt kaldt.   

Sommersingelen er spilt inn og produsert av Preben Sælid Andersen i Globus studio. Tekst og melodi er skrevet i samarbeid av Yngvil og Synne. Synne avslutter: 

- Brent barn skyr ilden, men brent jente skyr mannen med de gode intensjonene. 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Cover. Foto: Morten Brun
Cover. Foto: Morten Brun
Last ned bilde
Foto: Morten Brun
Foto: Morten Brun
Last ned bilde
Foto: Morten Brun
Foto: Morten Brun
Last ned bilde

Lenker

Om Grappa Musikkforlag

Grappa Musikkforlag A/S ble etablert i 1983 og er et av Norges største uavhengige plateselskap. I år 2023 har Grappa 40 års jubileum. 

Grappa Musikkforlag har gitt ut over fire tusen album spredt på ulike labler. Foruten Grappa som favner viser og pop, så utgis klassisk musikk på Simax Classics, folkemusikk og verdensmusikk på Heilo, blues og country på Blue Mood og jazz på Hubro.

Grappa samarbeider med Egmont Kids Media Nordic AS om utgivelse av barnemusikk gjennom Barneselskapet. Grappa samarbeider med Norsk Jazzforum om innspilling og utgivelse av norsk jazz på Odin. Grappa har også et tett samarbeide med Rune Grammofon og Drabant Music.

Følg pressemeldinger fra Grappa Musikkforlag AS

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Grappa Musikkforlag AS på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Grappa Musikkforlag AS

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye