Vann- og avløpsetaten signerer med Entra og flytter til Bryn

Del

(Oslo, 13. juni 2024) Vann- og avløpsetaten i Oslo kommune har signert en ny leieavtale med Entra. Avtalen omfatter nesten 10.000 kvadratmeter med næringslokaler i Brynsengfaret 6.

Brynsengfaret 6 ligger sentralt på Bryn, rett ved Brynseng T-banestasjon. Her skal Vann- og avløpsetaten leie nesten 10.000 kvadratmeter.
Brynsengfaret 6 ligger sentralt på Bryn, rett ved Brynseng T-banestasjon. Her skal Vann- og avløpsetaten leie nesten 10.000 kvadratmeter. Knut Neerland - Magent AS

Vann- og avløpsetaten flytter til Bryn høsten 2025. Avtalen med Entra har en varighet på ti år. Brynsengfaret 6 er et stort kontorbygg på 33.000 kvadratmeter som ligger meget strategisk til på Bryn, kun 100 meter fra Brynseng T-banestasjon. Buss og tog ligger også i umiddelbar nærhet. En av Oslos vannveier, Alnaelva, renner forbi rett utenfor eiendommen.

– Vi i Vann- og avløpsetaten ser frem til å flytte til Brynsengfaret 6 i 2025! Her får vi flotte, fleksible lokaler som muliggjør økt samhandling og enda bedre ressursutnyttelse. I tillegg til gode kontorarealer, ivaretar lokalene også våre spesialbehov – blant dem laboratorium, garderobe og operasjonssentral. Det blir en stor gevinst å ha gangavstand mellom administrasjons- og prosjektmiljøet i Brynsengfaret 6 og etatens driftssentral på Helsfyr, noen hundre meter unna, sier direktør i Vann- og avløpsetaten, Anna Maria Aursund.

Vann- og avløpsetaten forsyner Oslos befolkning med drikkevann og håndterer avløpsvannet. Dette innebærer at ca. 700.000 mennesker er avhengig av etatens tjenester hver eneste dag. De har ansvar for produksjon, drift, vedlikehold og fornyelse av byens renseanlegg, ledningsnett og pumpestasjoner for både drikkevann og avløpsvann.

I Brynsengfaret 6 vil Entra modernisere og tilrettelegge lokalene slik at de er godt tilpasset Norges største fagmiljø innen vann og avløp, med rundt 700 ansatte. Entras rådgivere innen fremtidens arbeidsplass bidrar i prosessen med å utforme arbeidsplasskonsept og lokaler tilpasset Vann- og avløpsetatens ønsker om å samhandle på tvers av avdelinger, seksjoner og prosjekter. Foruten moderne kontorer, vil lokalene også inneholde laboratorier for blant annet testing av vannprøver.

– Vi er selvfølgelig fornøyde med at Vann- og avløpsetaten har valgt Entra som samarbeidspartner og gårdeier for sine nye lokaler. Vann- og avløpsetaten har et svært viktig samfunnsoppdrag, og vi skal gjøre det vi kan for å legge til rette slik at de ansatte får en best mulig arbeidshverdag. Vi gjennomfører nå oppgraderinger som vil gjøre Brynsengfaret 6 til et moderne og mer bærekraftig kontorbygg, sier Kjetil Hoff, direktør for eiendomsforvaltning i Entra.

Rehabiliteringen av Brynsengfaret 6 omfatter blant annet fellesfasiliteter som personalrestaurant med utsikt over det vakre parkdraget langs Alnaelva, resepsjon, stort møteromssenter og treningsrom. Oppgraderingene skjer med mål om en høy gjenbruksgrad gjennom bevaring av bygningskropp og fasade. Eiendommen har flere store takflater hvor det prosjekteres for solkraft for et enda mer energieffektivt bygg. Kontorbygget planlegges miljøsertifisert med BREEAM In-Use til nivå «Excellent» etter oppgraderingen.

Entra har tidligere signert nye avtaler med blant annet Mestergruppen, ABK-Qviller og Roche Norge i Brynsengfaret 6. Felles for disse organisasjonene er at de representerer miljøer med høy kompetanse.

– Med Norges største fagmiljø innen vann og avløp på plass fra neste år, styrker vi Brynsengfaret 6 ytterligere som en destinasjon for ledende kunnskapsbedrifter innen sine fagfelt, sier Hoff. 

Nøkkelord

Kontakter

– Kristian Røise Dahl, senior kommunikasjonsrådgiver i Entra, telefon: 958 41 992, epost: krda@entra.no

Bilder

Brynsengfaret 6 ligger sentralt på Bryn, rett ved Brynseng T-banestasjon. Her skal Vann- og avløpsetaten leie nesten 10.000 kvadratmeter.
Brynsengfaret 6 ligger sentralt på Bryn, rett ved Brynseng T-banestasjon. Her skal Vann- og avløpsetaten leie nesten 10.000 kvadratmeter.
Last ned bilde
Vann- og avløpsetaten i Oslo kommune flytter til Brynsengfaret 6 høsten 2025.
Vann- og avløpsetaten i Oslo kommune flytter til Brynsengfaret 6 høsten 2025.
Last ned bilde
Alnaleva renner rett forbi eiendommen.
Alnaleva renner rett forbi eiendommen.
Last ned bilde

Om Entra

Entra er et av Norges ledende selskaper innen forvaltning og utvikling av næringseiendommer. Entra eier og drifter ca. 90 bygg, med et samlet areal på omlag 1,5 millioner kvadratmeter, i Oslo, Sandvika, Drammen og Bergen. Entra har en solid kundeportefølje med en høy andel offentlige leietagere. Selskapets forretningsstrategi er å være ledende på kundeopplevd kvalitet, levere lønnsom vekst og å være miljøledende i bransjen.

Følg pressemeldinger fra Entra ASA

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Entra ASA på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Entra ASA

Frivilligheten har fått sitt eget hus i Oslo29.4.2024 08:56:29 CEST | Pressemelding

(Oslo, 29. april 2024) Oslo har fått et etterlengtet kraftsenter for frivilligheten med etableringen av Frivillighetens Hus. Mer enn ti frivillige organisasjoner har, eller er i ferd med, å flytte inn i Christian Krohgs gate 10, som rommer 5500 kvadratmeter med kontorer, møteromssenter, kantine og kafé. Frivillighetens Hus skal også være en arena for arbeidstrening og -inkludering, hvor KFUK-KFUM og Mamas Mat vil bidra til å gi flere unge og innvandrerkvinner en vei inn i arbeidslivet.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye