Statens vegvesen

Forventer mye trafikk på E16 mellom Bergen og Voss i helgen

Del

Det er Voss cup i helgen, og det pågår vegarbeid på E16 mellom Bergen og Voss. Statens vegvesen forventer mye trafikk og har tilpasset arbeidene, men trafikanter som skal mot Voss må beregne god tid og forberede seg på køer og redusert framkommelighet.

Bildet viserbBiler i kolonne på E16 mellom Bergen og Voss
Biler i kolonne på E16 mellom Bergen og Voss. Ingrid Feet Bjørgo Statens vegvesen

Statistikken sier at trafikken starter tidlig fredag og at det er mest trafikk i tidsrommet mellom klokken 12:00 og 18:00 fredag og 12:00 og 17:00 søndag. Det betyr at selv om man kjører tidlig, så kan det bli køer.

Det er tidvis kolonner med ledebil og lysregulering på strekningen. Statens vegvesen har tilpasset arbeidene med hensyn til økt trafikk i retning Voss fredag og mot Bergen søndag. Likevel må trafikanter beregne god tid og være tålmodige. Unngå farlige forbikjøringer, slik at alle kommer trygt frem.

Tiltak for å sikre best mulig framkommelighet

Statens vegvesen har gjort tilpasninger i arbeidsområdene for å bedre fremkommeligheten i helgen:

  • Det er ledebil fra Langhelle til Boge, og trafikken retning mot Voss har prioritet fredag, og mot Bergen søndag.
  • Ekstra ressurser er satt inn på ledebilkjøring i begge retninger, og tilstedeværelse langs vegen.
  • Ved Dalseid er det lysregulering og intervallet reguleres slik at trafikk mot Voss blir prioritert fredag, og mot Bergen søndag.
  • Kvelds- og nattarbeidet mellom Dalseid og Bolstad er utsatt til kl.22 fredag.

Om arbeidene som pågår

Det pågår utbedring og vedlikehold på E16 mellom Bergen og Voss, blant annet med oppgradering av vegtunneler med lengde over 500 meter mellom Stanghelle og Voss. Utstyret i tunellene er utdatert og holder ikke dagens sikkerhetskrav, og må derfor skiftes ut. BKK arbeider også på og langs E16 med framføring av anleggsstrøm for Fellesprosjektet Arna-Stanghelle.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Bildet viserbBiler i kolonne på E16 mellom Bergen og Voss
Biler i kolonne på E16 mellom Bergen og Voss.
Last ned bilde

Om Statens vegvesen

Statens vegvesen arbeider for å skape et smart og sammenhengende transportsystem på vei for hele Norge. Det skal være enkelt å reise og transportere varer – på sikre veier tilpasset framtidens behov.

Følg pressemeldinger fra Statens vegvesen

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Statens vegvesen på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Statens vegvesen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye