Kystverket

Oppdag kysten med Ohoi

Del

Når Kystverket jobber for å utvikle kysten og havområdene våre til verdens sikreste og reneste, inkluderer det også fritidsbåter. Derfor har vi sammen med BarentsWatch laget vi et gratis verktøy til alle som har fritidsbåt.

Båthavn og fritidsbåter er en stor del av sommeren for mange.
Kystdirektør Einar Vik Arset anbefaler tjenesten Ohoi for å få en sikrere seilas i sommer.

Alle kan trenge litt ekstrahjelp i båtsesongen. I tjenesten "Ohoi" samles relevant informasjon fra Kystverket og andre aktører på ett sted. Innhold som gjør det tryggere for alle som ferdes på sjøen og langs kysten.

- Sørg for at båtturen blir så flott og trygg som overhodet mulig i sommer. For å bidra til det har vi i Kystverket samlet masse nyttig informasjon til deg med fritidsbåt. Alt på ett sted og informasjonen har du alltid med deg på mobilen din. Vi mener at tjenesten Ohoi hjelper deg til å ta gode beslutninger, påpeker kystdirektør Einar Vik Arset.

Karttjenesten ble lansert i forkant av fjorårets båtsesong, men det har siden den gang blitt lagt til flere nye funksjoner. Fra før kunne du sjekke ut værvarsel, strøm- og bølgevarsel, tidevann og havnivå, fartsgrenser, sjømerker, stedsnavn i sjø og ikke minst redningstjenester. Blant annet en knapp for nødsituasjoner der nærmeste redningsfartøy vises med kontaktinformasjon. 

Har du innspill?

For at tjenesten skal bli bedre, mer nyttig og brukervennlig ønsker vi tilbakemeldinger fra deg som bruker. Det kan være ris, ros, spørsmål, ideer og andre ting. Kontakt oss!

Med tips fra brukere har vi nå lagt til oppdateringer på fritidsfiskeregler og et kartlag som viser hvor yrkesfiskere har satt sine garn og andre redskaper. 

Bølger, strøm og vind varsles i punkter eller langs egendefinerte ruter. Det er lagt inn egne strømvarsler for enkelte områder. 

AIS vises for større båter, og det er lagt inn flere fartsgrenser, militære forbudsområder og naturvernområder. 

 Flere muligheter i tjenesten inkluderer:

 • Del egen posisjon
 • Følg egen posisjon
 • Søk: Se dine nylige søk, og dine ofte brukte favoritter
 • Rotasjon i kartet
 • Tidsvelger (se varsel fremover i tid)
 • Raskere ruteplanlegger
 • Bølgepiler i kartet

 

Nye informasjonslag i kartet er også lagt til:

 • Vatlestraumen
 • Redskap
 • Oppdrett - Fortøyninger
 • Oppdrett - Overflate
 • Kysttorsk stengte gytefelt
 • Kysttorsk forbudsområde
 • Forbud mot høsting av flatøsters Sørlandsleia
 • Hummer - fredningsområder
 • Hummer - maksimalmål-område

Kontakter

Bilder

Tjenesten Ohoi er et nytt verktøy for de som skal ut i båt.
Tjenesten Ohoi er et nytt verktøy for de som skal ut i båt.
Last ned bilde
Båtliv i mange former i Vågen i Stavanger.
Båtliv i mange former i Vågen i Stavanger.
Last ned bilde
I kartet finner man en knapp for nødsituasjoner der nærmeste redningsfartøy vises med kontaktinformasjon.
I kartet finner man en knapp for nødsituasjoner der nærmeste redningsfartøy vises med kontaktinformasjon.
Last ned bilde

Lenker

Om Kystverket

Kystverket er ein nasjonal etat for kystforvalting, sjøsikkerheit og beredskap mot akutt forureining. Kystverket arbeider aktivt for ein effektiv og sikker sjøtransport gjennom å ivareta transportnæringas behov for framkome og effektive hamner. Kystverket driv førebyggande arbeid og reduserer skadeeffektane ved akutt forureining, og medverkar til ein bærekraftig utvikling av kystsona. Kystverket ligg under Nærings- og fiskeridepartementet.

Følg pressemeldinger fra Kystverket

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Kystverket på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Kystverket

Kronikk: «No easy day» – Kystverket i totalforsvaret4.7.2024 10:25:04 CEST | Pressemelding

Frå vår fredelege plett i nord observerer vi på litt avstand eit auka press mot demokratiske verdiar, og at den alminnelege rettssikkerheita vert utfordra. Vi ser tendensar til at tradisjonelle grenser mellom fred, krise og krig er meir uklare, og at oppfatninga av kva som er legitime og illegitime mål er i spel. Likeins kan ein sjå døme på at skiljelinjene mellom sivil og militær aktivitet er mindre tydeleg.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye