Ticket Feriereiser

Sommerens heteste storbyer

Del

Sommerferiene står for døren, og etterspørselen etter reiser er høy. Sol- og badeferier er selvfølgelig mest populært i sommermånedene – men også sommer i en storby er forlokkende for mange. Amsterdam, Berlin og Budapest klatrer oppover på listen over de mest populære storbyene denne sommeren, ifølge fersk statistikk fra reisebyrået Ticket.

Amsterdam
Amsterdam

Siden årsskiftet har bestillingstrykket på sommerreiser vært høy, og det er det fortsatt. Gjennom de mørke vintermånedene er det mange som lengter etter å tilbringe ferien i en solstol på en strand – men å rusle rundt i en europeisk storby i ferien frister også stadig flere.

 • Europeiske storbyer har mye å tilby i sommermånedene. Å nyte kald drikke på en uteservering, kjenne pulsen fra feriegjester og ta en shoppingrunde på kvelden etter at solen har gått ned, er fantastisk. Du trenger heller ikke velge by eller bad - besøk en by som tilbyr både byliv og strand for å få det beste av to verdener, sier Ellen Wolff Andresen, Markeds- og Administrasjonssjef i Ticket.

Både Barcelona og Nice klatrer på listen, to byer som tilbyr både storby- og strandliv i gangavstand fra hverandre. Selv Berlin tilbyr avkjøling til tross for avstanden til havet, da byen har flere kunstige strender langs sine mange elver og innsjøer. «Strandbar Mitte» ligger midt i byens pulserende sentrum, her kan du slå deg ned i en solstol i sanden nær en strandbar ved elven Spree og hvile bena etter en dag med byvandring. Bobleren Amsterdam topper listen i sommer, med sine vakre kanaler, festivaler og sommerarrangementer som lokker turister i sommermånedene.

 • Det er lett å forstå at  Amsterdam ligger på topp som storbyreisemål i sommer; Opplev byen på to hjul i de sykkelvennlige gatene, ta en båttur langs de vakre kanalene eller nyt en av de mange utendørsfestivalene som dukker opp om sommeren. Det er en by der historie og sjarm møter det trendy og moderne. Om lysten på et bad blir for stor, er det heller ikke mer enn en kort togreise til nærmeste strand, tipser Ellen Wolff Andresen.

Sommerens mest populære storbyreiser:

 1. Amsterdam (2)
 2. Berlin (10)
 3. Budapest (NY)
 4. London (3)
 5. Barcelona (6)
 6. Athen (NY)
 7. Lisboa (NY)
 8. Milano (7)
 9. Praha (4)
 10. Nice (NY)

Kilde: Tickets bookingstatistikk, reiser bestilt t.o.m. 10. juni med avreise 1.juni – 31. august 2024. Tallene i parentes viser plassering i 2023. 

Nøkkelord

Kontakter

Om Ticket

Ticket er Nordens største feriereisebyråkjede med salg via butikk, på telefon og online. Ticket selger reiser fra samtlige ledende charterselskap, reisearrangører, cruiserederier, flyselskap, hotell og leiebilselskap. Ticket har 68 butikker i Norge og Sverige og online salg i 10 land under varemerkene Ticket, AirnGo og Charter. Ticket Feriereiser eies av investeringsselskapet Braganza.  

Følg pressemeldinger fra Ticket Feriereiser

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Ticket Feriereiser på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Ticket Feriereiser

Oppdagelseslysten øker – stadig flere ønsker å besøke nye reisemål4.6.2024 09:30:00 CEST | Pressemelding

Nordmenn er glade i sol- og badeferier, og den viktigste grunnen til å reise utenlands er for å få sol og varme. Etter pandemien har vi prioritert velkjente reisemål fremfor å oppdage nye, en trend som nå ser ut til å avta. 36 prosent oppgir at den viktigste grunnen til å reise er å oppdage nye reisemål, og 22 prosent prioriterer eventyrreiser fremfor annen reising. Dette ifølge Tickets Kantar SIFO-undersøkelse.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye