Statens vegvesen

Stenger E39 Hovsbakkan bru i en uke for vedlikehold

Del

Fra søndag 16. juni kl. 22.00 blir Hovsbakkan bru på E39 i Orkanger stengt på grunn av planlagt vedlikeholdsarbeid.

E39 Hovsbakkan bru blir stengt i en uke for planlagt vedlikeholdsarbeid. Brua skal få ny asfalt, membran og nytt rekkverk.
E39 Hovsbakkan bru blir stengt i en uke for planlagt vedlikeholdsarbeid. Brua skal få ny asfalt, membran og nytt rekkverk. Foto: Google street view

Brua, som ble bygget i 1982, skal gjennom ulike vedlikeholdsarbeid for å sikre trafikksikkerheten og forlenge bruas levetid.

Får ny asfalt og rekkverk

– Mens brua er stengt skal vi legge ny membran, og brua skal få ny asfalt. Vi skal også sette opp nytt rekkverk, forteller Mari Johanne Jøndal Steine i Statens vegvesen.

Vedlikeholdsarbeidet er planlagt å vare i én uke, men noe av arbeidet er væravhengig så det kan bli endringer. 

– Vi vil åpne E39 for trafikk så snart den delen av arbeidet som berører vegen, er ferdig. Det vil da fortsatt gjenstå arbeid under brua, slik at Nedre Hovsbakkan, den kommunale vegen som går under E39, fortsatt vil være stengt mellom krysset til Nerviksbakkan og krysset til Trondheimsveien. Nedre Hovsbakkan vil være stengt for biltrafikk, men åpen for gående og syklister, forteller Steine.

Vis hensyn og følg skilting

Mens E39 Hovsbakkan bru er stengt vil det blir skiltet omkjøring.
– Vi oppfordrer alle trafikanter til å være oppmerksomme, vise hensyn og følge skiltingen, sier Steine.

For oppdatert trafikkinformasjon finner trafikanter på våre nettsider vegvesen.no/trafikk eller ved å følg med på Statens vegvesens app “Vegvesen Trafikk”.

Hovsbakkan bru i Orkanger er en del av OPS-kontrakten E39 Klett-Bårdshaug, og det er Orkdalsvegen AS og deres entreprenør som skal utbedre brua på oppdrag fra Statens vegvesen. OPS er en forkortelse for offentlig privat samarbeid.

Nøkkelord

Kontakter

Pressevakt Drift og vedlikehold

* Drift, vedlikehold og forvaltning av riksvegnettet * Brøyting/strøing/salting * Asfalt * Rekkverk * Bruer * Tunneler * Fjelloverganger * Rasteplasser * Inspeksjoner * Ferje

Tel:479 05 472pressedv@vegvesen.no

Bilder

E39 Hovsbakkan bru blir stengt for planlagt vedlikeholdsarbeid. Brua skal få ny asfalt, membran og nytt rekkverk.
E39 Hovsbakkan bru blir stengt for planlagt vedlikeholdsarbeid. Brua skal få ny asfalt, membran og nytt rekkverk.
Last ned bilde

Om Statens vegvesen

Statens vegvesen arbeider for å skape et smart og sammenhengende transportsystem på vei for hele Norge. Det skal være enkelt å reise og transportere varer – på sikre veier tilpasset framtidens behov.

Følg pressemeldinger fra Statens vegvesen

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Statens vegvesen på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Statens vegvesen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye