Aker BioMarine

Aker BioMarine med topplassering blant Norges mest innovative virksomheter

Del

I dag er listen over de 25 norske virksomhetene som er best på innovasjon offentliggjort, der Aker BioMarine igjen får en topplassering og kåres til nest mest innovative bedrift. Prisen vil bli delt ut av statsminister Jonas Gahr Støre under Innovasjonsdagen 2024.

Det er en faglig tung jury som har utarbeidet listen over landets 25 mest innovative virksomheter, og blant årets mest innovative finner vi både etablerte og nye norske vekstvirksomheter. Helt til topps klatret i år Lærdal Medical, etterfulgt av Aker BioMarine på andre og Ferd på tredjeplass.

Prisen vil bli delt ut av statsminister Jonas Gahr Støre og professor Robert Wolcott som leder The World Innovation Network på INNOVASJONSDAGEN 2024, i Oslo den 4. september

For syv år siden klatret Aker BioMarine helt til topps og året etter ble selskapet kåret til Europas mest innovative virksomhet - mens i år inntar selskapet en sterk annenplass, som vitner om kontinuitet når det gjelder innovasjonskultur.

«Vi er stolte over å igjen havne helt i toppen blant Norges mest innovative bedrifter, og denne plasseringen viser at innovasjon er forankret dypt i grunnkulturen i Aker BioMarine. Denne utmerkelsen tilhører fortjent våre ansatte som hver dag tenker nytt og går foran for å utvikle vår bransje», sier Matts Johansen, CEO i Aker BioMarine.

Juryen, ledet av InnoMags redaktør, Truls Berg har foretatt utvelgelsen av kandidater med god hjelp av nominerte kandidater. Med i juryen i år var Ingvild Myhre, leder av Nasjonalt Innovasjonsråd, klimapsykolog Ragnhild Nilsen, NHHs innovasjonsprofessor Tor W. Andreassen, Standard Norges direktør for energi, bærekraft og teknologi, Åse Lunde, tidligere finansminister Jan Tore Sanner, NTNUs professor emeritus Arne Krokan, Computerworlds redaktør Anders Løvøy og global innovasjonsprofessor og tidligere Brain of the Year, Leif Edvinsson.

«Vi mener at dette er Norges desidert mest omfattende oversikt over hvem som faktisk ER innovative i motsetning til de som kun nøyer seg med å prate om innovasjon. Vi understreker at listen bare omhandler norske virksomheter, men felles for alle på listen er at de er i verdensklasse når det gjelder å jobbe aktivt med innovasjon», sier juryleder Truls Berg, InnoMags ansvarlige redaktør

Les mer om kåringen her: https://www.innomag.no/norges-25-mest-innovative-virksomheter-2023-24/

Årets 25 mest innovative virksomheterer:

1. Lærdal Medical
2. Aker BioMarine
3. Ferd
4. Brønnøysundregistrene
5. Jets Vacuum
6. Tomra
7. Pixii
8. Consigli
8. X-1 Technologies
10. Skatteetaten
10. Posten
12. ODA
13. Tibber
14. Torghatten AS
15. Autostore
16. Gelato
17. Itera ASA
18. Amesto
19. Hyke
20. DNB
21. Q-meieriene
22. Remarkable
23. Yara
24. Zaptec
25. Jotun

Kontakter

Bilder

Matts Johansen, CEO i Aker BioMarine
Matts Johansen, CEO i Aker BioMarine
Last ned bilde

Lenker

Om Aker BioMarine

Aker BioMarine er et bioteknologi- og krillfangstselskap, som jobber med å forbedre helsen til både mennesker og planeten. Selskapet er notert på Oslo Børs og utvikler krillbaserte ingredienser til bruk i legemidler, kosttilskudd (Superba®, NKO® og K · REAL®), akvakultur (QRILL® Aqua) og dyrefôr (QRILL® Pet), inkludert INVI ™, et høykonsentrert proteinisolat, og LYSOVETA ™, et kosttilskudd som transporterer EPA og DHA fra krill til ulike steder i kroppen. Aker BioMarines transparente verdikjede strekker seg fra bærekraftig innhøsting av krill i Antarktiske farvann, via selskapets knutepunkt for logistikk i Montevideo, til produksjonsanlegget i Houston, og videre til kunder over hele verden. Selskapets sterke fokus på bærekraft inspirerte lanseringen av sirkulærselskapet AION som skal hjelpe selskaper med å resirkulere og gjenbruke avfall.

Les mer på: www.akerbiomarine.com

Følg pressemeldinger fra Aker BioMarine

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Aker BioMarine på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Aker BioMarine

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye