Fafo

Stor bekymring for demokratiets fremtid blant nordmenn

Del

6 av 10 nordmenn er urolige for demokratiets stilling i verden. Det er en av de mest slående resultatene fra en landsrepresentativ spørreundersøkelse som Respons Analyse har gjennomført for Fafo. Temaet for årets Fafokonferanse den 11. juni er usikkerhet, og formålet med undersøkelsen var å se nærmere på hva som skaper usikkerhet i den norske befolkningen.

Spørsmålet om demokratiets stilling var det som i størst grad bekymret respondentene, og reflekterer en dyp engstelse for demokratiske prinsippers levedyktighet i en stadig mer usikker verden. Bekymringen for demokratiets fremtid øker med alder, kvinner er mer bekymret enn menn og høyt utdannede er mer bekymret enn lavt utdannede.

- At en så stor andel av befolkningen er bekymret for demokratiets fremtid, viser viktigheten av å verne våre demokratiske institusjoner. Norge har et godt utviklet demokrati og sterke organisasjoner i arbeidsliv og sivilsamfunn, men det er mange utviklingstrekk som gjør at vi ikke kan ta demokratiet for gitt. Framveksten av autoritære politiske krefter i Europa og USA spiller trolig en rolle i denne sammenhengen, sier Tone Fløtten, daglig leder i Fafo.

Fafokonferansen samler forskere, politikere og samfunnsaktører for å diskutere usikkerhetens mange aspekter og hvordan vi best kan håndtere dem.

For mer informasjon om konferansen og undersøkelsens resultater, vennligst kontakt Fafos informasjonssjef Stein Roar Fredriksen eller besøk vår nettside www.fafo.no

Kontakter

Bilder

Tone Fløtten, daglig leder, Fafo
Tone Fløtten, daglig leder, Fafo
Last ned bilde

Om Fafo

Forskningsstiftelsen Fafo er et av Norges største samfunnsvitenskapelige forskningsmiljøer. Fafo ble etablert i 1982 og har til formål å utvikle kunnskap om deltakelse, levekår, demokrati, utvikling og verdiskapning. Basert på høye forskningsetiske og metodiske standarder er ønsket å bidra til samfunnsmessig fornyelse. Med et historisk utgangspunkt i norsk fagbevegelse er Fafos aktivitet basert på å levere kritisk og handlingsorientert forskning om arbeidsliv og velferdspolitikk til sentrale beslutningstakere og beslutningsprosesser.
www.fafo.no

Følg pressemeldinger fra Fafo

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Fafo på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Fafo

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye