Informasjonskontoret for farge og interiør

Fargesprakende forvandling for fargesjefen

Del

Huset på Hamar får en fargepalett få våger å velge selv. – Nå er det som å gå inn i en solnedgang hver gang vi går inn i stuen, sier Charlotte Holberg Sveinsen.

– Jeg er veldig glad i farger og vil ha et fargerikt hjem. Grå er en farge som ikke gir meg så mye. Jeg var tidlig bestemt på at jeg ville ha varme farger i stuen, sier Charlotte Holberg Sveinsen, som er kreativ leder og fargesjef i IFI – Informasjonskontoret for farge og interiør.

Sveinsen brukte litt tid på å finne ut hvilke farger hun skulle velge, men hun visste hun ville ha en annen farge i taket enn på veggen. Til slutt endte hun opp med Bubba in Berlin i taket, Wine in Warsaw på veggene og Lions in Lima på lister, sprosser og dører. Huset på Hamar blir med andre ord ikke helt som alle andre.

– At det ble akkurat de tre jeg valgte, var litt tilfeldig. Jeg testet mange farger på veggen med oppstrøksprøver. Noen av fargene ble dypere og klarere etter flere strøk, så det var fint å få testet dem på forhånd, sier hun.

Rosa tak? Hvorfor ikke

Selv om det var Sveinsen som stod bak de fleste avgjørelsene, var det faktisk samboeren som var fast bestemt på å male taket rosa.

– Han synes fargen var så koselig og stemningsfull, så da ble det sånn. Nå er det som å gå inn i en solnedgang hver gang vi går inn i stuen. Uansett hvordan været er ute, så får jeg et skikkelig energikick av de nye fargene. Og jeg elsker rett og slett Lions in Lima fargen som er på listene, dørene og sprossene, så den har jeg brukt i flere rom i ettertid. Alle bør ha et gusjefarget element på etter eller annet i alle rommene i huset. Det mener i hvert fall jeg, sier hun.

Oppfordrer til mer fargebruk

– Farger gir meg veldig mye. Det trenger ikke alltid å være så mye kulør, men grått gir meg lite, og den fargen styrer jeg unna om jeg kan. Det er et prosjekt jeg fortsatt har gående, jeg jobber meg strategisk gjennom huset for å få rusket bort gråtonene. Jeg håper å kunne inspirere flere til å tørre å gå for litt mer kulørsterke farger hjemme, og ikke bare velge grått, hvitt og andre trygge farger, sier Sveinsen.

– Jeg var veldig fan av pudderfargen som jeg først hadde tenkt å bruke på veggene, men fargen ble litt blass, og det ble liten forskjell fra det som var på fra før. Så jeg tok en for laget og gikk for en mer kulørsterk farge etter oppfordring fra mine kolleger. Og det som er så fint med maling er at du alltid kan male på nytt om du ombestemmer deg senere, legger hun til.

Positive tilbakemeldinger

Sveinsens fargerike oppussing har skapt stort engasjement på sosiale medier. Folk har vært veldig engasjerte i bildene og videoene som har blitt delt på IFIs Instagram og Facebook konto. Så å si alle tilbakemeldingene har vært positive.

– De aller fleste sier at de synes det er kult, spenstig og modig å gå for så kulørsterke farger. Noen få ble også litt småsjokket, men 99 av 100 tilbakemeldinger er positive. Det er flere som sier at de skulle ønske at de også hadde turt å gå for litt mer farger hjemme. Målet mitt er jo å få flere til å tørre å velge mer farger, og mindre grått.

Nå som nesten alt av interiør er på plass ser Sveinsen se tilbake på oppussingsprosjektet med et stort smil.

– Det mest givende med prosessen er at jeg ble så fornøyd som jeg håpet jeg skulle bli, og til og med mer fornøyd! Og med det store engasjementet på SoMe, så må jeg nå fortsette, avslutter hun.

Fargesjefens tips for å velge dine farger

1. Oppstrøksprøver!

Du får ikke nødvendigvis den riktige fargen fra et fargekart, med en større oppstrøksprøve på veggen får du testet fargen og sjekket lysforholdene.

2. Sett farger opp mot hverandre

På denne måten får du sett hvordan de harmonerer, eller ikke harmonerer. Ikke vær redd for å velge flere farger i samme rom.

3. Gå for fargen du ønsker

Ikke gjør som alle andre! Hvor galt kan det gå?

4. Ha is i magen

Stol på prosessen. Første strøk er ikke sluttproduktet, og fargene kan endre seg mye fra de er våte til de har tørket, og man har flere strøk på.

5. Møbler er viktigere enn du tror

Hvordan man opplever en farge kan endre seg mye når rommet møbleres. Fyll på med møbler og dekor som forsterker, demper eller komplimenterer malingen.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Maler som maler tak rosa
ROSA TAK: Nå er det som å gå inn i en solnedgang hver gang vi går inn i stuen.
Last ned bilde
første strøk burgunder stue
FØRSTE STRØK: Ikke la førsteinntrykket lure deg, et fuktig første strøk representerer ikke sluttresultatet på en god måte.
Last ned bilde
rosa stue
IS I MAGEN: Kulørsterke farger er med i Charlottes kamp mot grått interiør.
Last ned bilde

Lenker

Om Informasjonskontoret for farge og interiør

IFI er en privat non-profitt organisasjon som er bransjeambassadør, inspirator og pådriver for igangsetting av nye store og små oppussings-, og nybyggsprosjekter i Norge. Virksomhetens aktiviteter strekker seg fra forbrukerinformasjon til bransjearrangementer.

Følg pressemeldinger fra Informasjonskontoret for farge og interiør

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Informasjonskontoret for farge og interiør på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Informasjonskontoret for farge og interiør

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye