Nå er de norske nypotetene her
Velkommen tilbake – vi har savnet dere!

I disse dager er det full fart med høsting og pakking rundt om i Norge, slik at du kan sette fantastiske norske nypoteter på bordet.
– Høye temperaturer og varmt vær i mai har sørget for gode vekstforhold. Framover vil det fylles opp i butikkene, og vi regner med full dekning på norske nypoteter i tiden rundt sankthans. I starten kommer nypotetene ferdig pakket, men snart vil de også finnes i løsvekt, samt småpoteter, sier Devi Ahuja, potetsjef i BAMA.
I sesonger med gode temperaturer og værforhold, har BAMA høy norskandel på potet. Vi arbeider kontinuerlig for økning gjennom et langsiktig samarbeid med Gartnerhallen, kundene og pakkeriene. I 2022/2023-sesongen ble det satt ny rekord med en andel på 86,3 prosent.
Nypoteter er ferskvare
Nypoteter eller tidligpoteter er blant de ferskeste potetene du kan få tak i, og de dyrkes for å høstes tidlig. Settepotetene legges til forgroing under varmt lys ved årets begynnelse, plantes ut i mars/april og er klare til høsting i juni.
Både produksjon og håndtering krever det lille ekstra - nypoteter er ferskvare. I motsetning til lagringspoteter, må de spises etter kort tid for en optimal smaksopplevelse.
Tror på en god sesong
Knut Salve Lunden er tidligpotetprodusent, og daglig leder på Reddal Pakkeri ved Grimstad. Han er også SKP (sentral kulturansvarlig produsent) for tidligpotet i Gartnerhallen. I disse dager er det mye å gjøre.
– Endelig er vi i gang. Godværet har sikret kvaliteten, og det tegner til en flott start. Jeg har troen på at mengdene kommer fort og krysser fingrene for lite regn framover, sier han.
Nypoteter kommer både i røde og gule varianter. Juno er den første røde sort ut for Lunden. Etter hvert kommer de gule sortene Solist og Hassel.
– Det er ingenting som slår smaken av norske nypoteter. De kan både stekes, kokes og grilles. Ha på litt salt, en god smørklatt og noen ferske urter, så har du et fantastisk lite sommermåltid, avslutter han.
Nypoteter bør oppbevares mørkt, i en temperatur på 12-14 grader.
Kontakter
Anne Victoria FrognerSenior kommunikasjonsrådgiver
Tel:+47 934 89 289annevictoria.frogner@bama.noBilder




Følg pressemeldinger fra BAMA
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra BAMA på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra BAMA
Økning på 600% i vinter – tropisk frukt trender2.5.2025 09:05:59 CEST | Pressemelding
Midtvinters har vi spist som om det var sommer!
Nordmenn vil spise titalls millioner av disse i påsken11.4.2025 10:40:10 CEST | Pressemelding
Påskefavorittene står klare for å spre glede.
Norsk-kampanje sikret BAMA nominasjon til Sponsor- og Eventprisen21.3.2025 08:45:13 CET | Pressemelding
Nå gjenstår det å overbevise juryen!
Møre og Romsdal topper bakepotet-trenden!14.3.2025 07:07:20 CET | Pressemelding
Molde og Ålesund utpekes som potethovedstedene i potetlandet.
Bakepoteten trender, men mange gjør en stor tabbe7.2.2025 07:43:31 CET | Pressemelding
Gjør du feilen BAMAs potetekspert advarer mot?
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom