Frende Forsikring

Sommerferie: Mange sitter på gjerdet

Del

Mer enn 30 prosent har utsatt planleggingen eller dropper hele ferien. - Prisnivå og kronekurs svir noe voldsomt i lommeboka i år. 

Mange sitter på gjerdet og har ikke planlagt hvor sommerferien går i år. Eller om den blir noe av i det hele tatt.
Mange sitter på gjerdet og har ikke planlagt hvor sommerferien går i år. Eller om den blir noe av i det hele tatt. Pixabay

Det sier seniorrådgiver i Frende Forsikring, Marius Solberg Anfinsen. Tallene kommer fra en rykende fersk undersøkelse Norstat har gjort for Frende. 

- At mer enn 1 av 3 ikke har planlagt ferien tidlig i juni, eller dropper hele greien, tyder på trange tider, sier han. 

Flest velger Norgesferie 
Av de som har reiseplaner i sommer velger flest å bli i hjemlandet. 

- Manges lommebøker foretrekker det i år. Mange har hytter eller venner de kan besøke. Andre velger bilferie eller andre ferieformer der de kan styre kostnadene bedre, sier Solberg Anfinsen. 

Utenlandsferiene krever oftere hotellopphold, dyre flybilletter og ikke minst en vekslingskurs mot euro, britiske pund eller amerikanske dollar som er alt annet enn forlokkende. 

- Og det er jo virkelig ingen krise å ha sommer i Norge. Se bare på været vi hadde mange steder i mai. Det er ikke slik at været brukes opp, så det kan fint bli en flott værsommer for de som blir hjemme, sier Marius Solberg Anfinsen. 

Ifølge undersøkelsen til Frende har 7 av 10 planlagt ferien nå. Det stemmer godt overens med Virke sin reisepuls for 2024 som også sier at 7 av 10 skal ha sommerferie i år. 

Mange kjøper reiseforsikring nå 
Hos Frende økte det digitale salget av reiseforsikringer i mai med 20 prosent sammenlignet med året før. For året som helhet er salget noe høyere enn i 2023, men ikke mye. 

- Det stemmer bra med det folket svarer. Mange bestemmer seg sent og kjøper turen når de ser at de kan ta seg råd. Andre har nok ventet på lønnsoppgjøret før de vet hvilken type ferie de kan ta seg råd til å bestille, sier Marius Solberg Anfinsen i Frende Forsikring. 

- Ikke bruk over evne 
Ifølge reiseundersøkelsen til Virke skal nordmenn bruke i snitt 38 400 kroner på sommerferien. Mens de som skal til utlandet svir av 53 450 kroner i snitt. 

- Det er mange penger, så sett gjerne opp et budsjett før du reiser. Sommerferien er viktig for mange nordmenn, men den er ikke så viktig at du bør slite med den gjennom hele høsten, sier seniorrådgiveren i Frende Forsikring. 

Dette skal vi 
Slik svarer 1001 nordmenn på spørsmål om hvor ferien går i år.  

  1. Har ikke planlagt ferien enda – 27 prosent  
  2. Norgesferie – 26 prosent  
  3. Både utenlandstur og Norgesferie – 20 prosent  
  4. Utenlandsferie – 18 prosent  
  5. Skal ikke ha ferie – 8 prosent  
    Kilde: Frendeundersøkelsen 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Mange sitter på gjerdet og har ikke planlagt hvor sommerferien går i år. Eller om den blir noe av i det hele tatt. Foto: Pixabay.
Mange sitter på gjerdet og har ikke planlagt hvor sommerferien går i år. Eller om den blir noe av i det hele tatt. Foto: Pixabay.
Last ned bilde
Marius Solberg Anfinsen, seniorrådgiver, Frende Forsikring
Marius Solberg Anfinsen, seniorrådgiver, Frende Forsikring
Last ned bilde

Om Frende Forsikring

Frende Forsikring har noen av Norges mest fornøyde forsikringskunder. Vi bryr oss litt ekstra om deg, ditt og dine! 

Helnorske Frende eies av solide sparebanker og brannkasser og har rådgivere landet rundt. Vi har over 300 ansatte ved hovedkontoret i Bergen, og rundt 270.000 privat- og bedriftskunder med forsikringsløsninger innen skadeforsikring og livsforsikring.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye