Statens vegvesen

Arbeid i sørgående retning i Glaskartunnelen

Del

Fra neste uke vil E39 Glaskarutunnelen i hovedsak være nattestengt i sørgående tunnelløp, fra Åsane mot Bergen.

Bilde av Glaskartunnelen om kvelden med bom.
Løpet fra Åsane mot sentrum vil være nattestengt fra kommende uke.

-Vi har nå fått utført det meste av tunnel- og grunnarbeider, og entreprenøren skal nå starte på de tyngre arbeidene i sørgående retning. Nordgående vil periodevis også være stengt, men hovedtyngden blir stenging av sørgående. Oppdatert info ligger alltid på 175.no, sier prosjektleder Kristian Dahle Sylta i Statens vegvesen.

Når maskiner og mannskap er ferdige med de tyngre arbeidene nede i bakken og med fjell i sørgående løp, vil elektroarbeidene øke på. Da vil man ha behov for å snu retning igjen for å få utført det elektriske installasjonsarbeidet.

-Dette lar seg ikke gjennomføre samtidig, og man kan heller ikke stenge begge løp da det er begrensinger på kapasitet på omkjøringsveien, sier Sylta.

Arbeidet i Glaskartunnelen legger opp til fellesferieavvikling i uke 28, 29, 30 og 31. Det vil da være redusert produksjon og lite påvirkning for trafikantene. Prosjektet ligger også fint an til ferdigstillelse høsten 2025 som planlagt.

Kontakter

Om Statens vegvesen

Statens vegvesen arbeider for å skape et smart og sammenhengende transportsystem på vei for hele Norge. Det skal være enkelt å reise og transportere varer – på sikre veier tilpasset framtidens behov.

Følg pressemeldinger fra Statens vegvesen

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Statens vegvesen på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Statens vegvesen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye