Moreld kjøper Ocean Installer

Del
  • Moreld har inngått avtale med HitecVision om å kjøpe Ocean Installer, et marint konstruksjonsselskap som betjener offshore energisektoren.
  • Oppkjøpet skaper et mangfoldig offshore engineering- og prosjektgjennomføringskonsern som kan tilby topside-, subsea- og marine engineering, samt vedlikeholds- og konstruksjonstjenester.
  • Samtidig med oppkjøpet gjennomførte Moreld en privat kapitalinnhenting på 225 millioner USD i senior sikrede obligasjoner. Denne finansieringen vil finansiere oppkjøpet, refinansiere eksisterende gjeld og forbedre likviditeten.
  • Den sammenslåtte virksomheten er godt posisjonert for å dra nytte av økt aktivitet på norsk sokkel og internasjonalt, med en proformaomsetning på over 600 millioner USD i 2023 og en ordrereserve på over 1 milliard USD.

Stavanger, 7. juni 2024

Moreld, et multidisiplinært ingeniørkonsern som betjener ledende kunder innen offshore energi og marine industrier, er glade for å kunngjøre at de har inngått en avtale med HitecVision om å kjøpe Ocean Installer, en ledende leverandør av marine konstruksjons- og offshore energiløsninger.

Moreld har en lang historie og etablert tilstedeværelse på norsk sokkel, og tilbyr vedlikeholds-, modifikasjons- og driftstjenester (MMO) gjennom datterselskapet Moreld Apply, samt marine ingeniør- og sikkerhetstjenester gjennom datterselskapet Global Maritime. Selskapene betjener en rekke store kunder som Equinor, Total Energies, Shell, ExxonMobil, Aker BP og Chevron. Moreld ble kjøpt opp fra HitecVision i januar 2024 av investeringsgruppene McIntyre Partners og Velocity Partners.

Oppkjøpet av Ocean Installer vil utvide Morelds tjenestespekter til undervannsteknikk og konstruksjonstjenester, skape en sterk leverandør for prosjektering og prosjektgjennomføring med over 2300 ansatte, utvide langsiktige kundeforhold og posisjonere selskapet til å dra nytte av betydelige investeringer på norsk sokkel og i det globale offshoremarkedet.

Ocean Installer ble grunnlagt av private equity-selskapet HitecVision i 2011 og etablerte seg raskt som en stor aktør i markedet for undervannsinstallasjoner for offshore energi og fornybar energi. Selskapet spesialiserer seg på konstruksjon, installasjon, vedlikehold og reparasjon av undervannsinfrastruktur til havs, inkludert undervanns kontrollkabler, stigerør og strømningsrør (SURF), fortøyning og slepeoperasjoner for FPSO-er, fornybar energi og inspeksjon, vedlikehold og reparasjon (IRM). Ocean Installer har 280 ansatte fordelt på hovedkontoret i Stavanger og kontorer i Oslo, Houston, Aberdeen og Dubai.

Samtidig med oppkjøpet gjennomførte Moreld en privat kapitalinnhenting på 225 millioner USD i senior sikrede obligasjoner med forfall i 2029, plassert hos institusjonelle kredittfond. Inntektene fra kapitalinnhentingen blir brukt til å finansiere oppkjøpet, refinansiere eksisterende gjeldsfasiliteter og vesentlig forbedre likviditeten.

Selskapet vil ha en betydelig kontantbeholdning ved sluttføringen av oppkjøpet. Gitt den høye visibiliteten som følger av en solid ordrebok og en forretningsmodell som er lite kapitalintensiv, forventer selskapet å kunne nedbetale gjeld raskt de kommende årene. Den sammenslåtte virksomheten genererte over 600 millioner USD i proforma-inntekter i 2023 og har over 1 milliard USD i ordrebok.

"Vi er svært fornøyde med å ønske Ocean Installer velkommen inn i Moreldkonsernet," sier Geir Austigard, konsernsjef i Moreld. "Dette oppkjøpet markerer en viktig milepæl i vår strategiske vekstplan og bekrefter vår forpliktelse til å levere økt verdi til kundene våre. Sammen vil vi utnytte vår kompetanse og våre ressurser til å drive innovasjon, utvide våre markedsområder og skape nye fremtidige muligheter. Ocean Installer er et utmerket tilskudd til Moreld-familien og vil styrke vår internasjonale tilstedeværelse ytterligere," fortsetter han.

"Vi er veldig stolte selgere av Ocean Installer. Selskapet ledes av et unikt lederteam og har oppnådd alt vi så for oss da vi grunnla det. Når vi nå slår oss sammen med et annet tidligere porteføljeselskap, vil det skape en betydelig aktør i offshoremarkedet som er godt posisjonert for fremtidige muligheter. Vi ønsker dem lykke til, sier Tor Espedal, seniorpartner i HitecVision.

"Vi er takknemlige overfor HitecVision for deres støtte og veiledning gjennom de siste 13 årene. Under HitecVision har vi lykkes med å skape et selskap som er i stand til å gjennomføre store offshoreprosjekter globalt på vegne av verdens største energiselskaper. Vi er stolte av å nå bli en del av Moreld Gruppen sammen med kjente selskaper som Moreld Apply og Global Maritime. Sammen vil vi kunne tilby et bredere spekter av tjenester til kundene våre og påta oss større og mer komplekse prosjekter", sier Kevin Murphy, administrerende direktør i Ocean Installer. Som en del av oppkjøpet vil Ocean Installer bli integrert i Moreld konsernet som et selvstendig selskap, sammen med Moreld Apply og Global Maritime, og deres respektive datterselskaper. Ocean Installer vil beholde sitt merkenavn uendret.

Transaksjonspapirene er signert og sendt til norske konkurransemyndigheter for godkjenning. Oppkjøpet forventes å være sluttført innen utgangen av juni 2024.

Rådgivere for Moreld inkluderer Wikborg Rein, Carter Ledyard & Milburn, Marriott Harrison, SR1 Markets, Pareto og PricewaterhouseCoopers.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Geir Austigard and Kevin Murphy
Geir Austigard and Kevin Murphy
Last ned bilde
Hywind Tampen
Hywind Tampen
Last ned bilde
Last ned bilde
Last ned bilde

Om selskapene

Om Moreld

Moreld er et industrikonsern som leverer tjenester til store kunder innen offshore energi, marine og landbaserte industrier. Konsernet består av Moreld Apply og Global Maritime med datterselskaper, og har en samlet omsetning på 8 milliarder kroner og 2300 ansatte etter oppkjøpet. Moreld er posisjonert for å dra nytte av betydelige investeringer i offshore-aktiviteter, inkludert levetidsforlengelse, avkarbonisering og fornybar energi.

Om Ocean Installer

Ocean Installer er et ledende marint konstruksjonsselskap som spesialiserer seg på installasjonstjenester, samt inspeksjon, vedlikehold og reparasjon av offshore subsea-infrastruktur. Selskapet ble grunnlagt av HitecVision i 2011 og har over 13 års erfaring med å levere store og komplekse subsea-prosjekter over hele verden. Ocean Installer har hovedkontor i Stavanger og regionale kontorer på viktige steder som Oslo, Houston, Aberdeen og Dubai

Om McIntyre Partners

McIntyre Partners er et privat investeringsselskap som kjøper non-core virksomheter fra bedrifts- og finansaktører innen energi, industri og infrastruktur. Selskapet samarbeider med dedikerte ledergrupper som blir eiere i virksomheten, og tilbyr transaksjonsutførelse med lav risiko og delt oppside. Selskapet har et globalt mandat og er sektoragnostiker, noe som gjør at de kan handle raskt. I 2021 kjøpte selskapet Greenfire Resources og JACOS. De ble børsnotert på New York Stock Exchange i 2023.

Om HitecVision

HitecVision er en ledende, europeisk energiinvestor med åtte milliarder euro i forvaltningskapital. Selskapet har hovedkontor i Stavanger i tillegg til kontorer i Oslo, London og Milano. Siden 1994 har HitecVision investert i, kjøpt opp eller etablert mer enn 200 selskaper. Selskapet har en historie innen olje og gass, men har gått over til å etablere selskaper innen det grønne skiftet. I 2021 varslet HitecVision at alle nye porteføljeselskaper skal være selskaper som bidrar til det grønne skiftet.

Om Velocity Partners

Velocity Partners ble dannet i 2023 og er et private equity-selskap med fokus på energi- og industrisektoren. Grunnleggerne Mark Dickinson og Neil Hartley har flere tiår med erfaring innen private equity i energisektoren og samarbeid med både ledergrupper og investorer. Velocity Partners opererer på en deal-by-dealbasis og investerer i veldrevne virksomheter med potensial for sterk, langsiktig verdiskapning. Firmaet har hovedkontor i London.

Om Moreld Apply

Moreld Apply er et ledende selskap innen EPCI-segmentet (Engineering, Procurement, Construction and Installation). Selskapet jobber med modifikasjoner og vedlikehold av offshore-anlegg. Målet er å redusere CO2-avtrykket til operatørene ved å forbedre produksjonseffektiviteten, gjennomføre avkarboniseringsløsninger og forlenge levetiden til kritisk offshoreinfrastruktur med innovative løsninger og teknologi.

Om Moreld Global Maritime

Moreld Global Maritime er et teknisk konsulentselskap innen de marine- og offshorerelaterte industriene og er spesialisert innen marine operasjoner, sikkerhet og garantioppfølging samt andre tilknyttede ingeniørtjenester. Selskapet har som mål å redusere risiko, fornye og drive det grønne skiftet innen offshore- og marine sektorer. Selskapet er kjent for innovasjon, betydelig erfaring og operasjonell kvalitet og sikkerhet.

Andre språk

Følg pressemeldinger fra Moreld

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Moreld på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Moreld

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye