Statens vegvesen

Fem entreprenører ønsker å bygge E6 Megården-Sommerset

Del

Fem entreprenører ønsker å konkurrere om å bygge den første delstrekningen av milliardprosjektet på E6 i Sørfold. Den nye veien vil fjerne flere av de største flaskehalsene på E6 gjennom Nordland.

Kartet viser utbyggingsprosjektet E6 Megården-Mørsvikbotn med sine tre byggetrinn. Illustrasjon: Statens vegvesen
Kartet viser utbyggingsprosjektet E6 Megården-Mørsvikbotn med sine tre byggetrinn. Illustrasjon: Statens vegvesen

– Det er veldig positivt at vi har fem entreprenører som ønsker å bygge denne viktige vegstrekningen for oss. Nå skal søknadene kvalitetssikres og evalueres. Deretter vil de beste inviteres til å delta i konkurransen, sier prosjektsjef for prosjekt Salten i Statens vegvesen, Steinar Livik.

Dette skal bygges

Totalt skal det bygges rundt 21,5 kilometer mellom Megården og Sommerset i Sørfold kommune. Det skal bygges tre tunneler på til sammen 13,8 km. I tillegg skal det bygges 6,9 km veg i dagen og fire bruer på til sammen 800 meter. 

Prosjektet er første delstrekning på strekningen E6 Megården-Mørsvikbotn. Hele prosjektet er omtrent 45 kilometer. Det er de første 21,5 kilometerne som nå skal bygges. Vegen skal bygges som tofelts veg med ni meters vegbredde, og 90 km/t fartsgrense. 

Konkurransen om å få bygge strekningen ble utlyst 29. april 2024. Planen er å inngå kontrakt tidlig i 2025 med byggestart våren 2025. Planlagt åpning av ny veg er i 2031. 

  • Kontraktsform: Totalentreprise NS 8407. 
  • Konkurransen gjennomføres med forhandlinger.

Følgende entreprenører har meldt sin interesse for oppdraget:

  • AF Gruppen Norge AS
  • Implenia Norge AS
  • Itinera SPA. (Italia). 
  • Leonhard Nilsen og sønner AS
  • Skanska Norge AS


NB! I første versjon av denne pressemeldingen publisert fredag 7. juni 2024 klokken 13:04, stod det feilaktig at selskapet Itinera SPA var spansk. Det korrekte er at selskapet er italiensk. Statens vegvesen beklager feilen. Feilen ble rettet 7. juni klokken 14:35)

Se også: – Veldig spennende! | Statens vegvesen (ntb.no)

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Bildet viser ny vei på E6 Megården-sommerset. Sett fra Megården retning nordover.
Ny E6 Megården-Sommerset, sett fra Megården retning nordover.
Last ned bilde

Lenker

Om Statens vegvesen

Statens vegvesen arbeider for å skape et smart og sammenhengende transportsystem på vei for hele Norge. Det skal være enkelt å reise og transportere varer – på sikre veier tilpasset framtidens behov.

Følg pressemeldinger fra Statens vegvesen

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Statens vegvesen på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Statens vegvesen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye