Grappa Musikkforlag AS

Toget leverer morsom blueslåt om middagspreferanser - som er lett for barna å synge med på!

Del

Trioen Toget med ny singel fra kommende barneplate. 

Marius Hirth Klovning, Mats Mæland Jensen og Edvard Mjanger. Foto: Maja Brenna
Marius Hirth Klovning, Mats Mæland Jensen og Edvard Mjanger. Foto: Maja Brenna

LYTT HER

Toget er et band som spiller kul gitarmusikk for barn. Her får du både musikk du garantert har hørt før, blandet med musikk du ikke har hørt tidligere. Dette toget stopper på stasjoner langs den amerikanske musikkhistorien, fra tidlig på 1900-tallet og fremover. Ta plass på toget og bli med og syng, klapp, knips og dans! Toget slentrer stødig og taktfast langs skinnene og tar deg trygt gjennom kjente og ukjente landskap.

Ny singel fra Toget er ute i dag! - En morsom bluesete boogie, som handler om matpreferanser. Gitarist Marius Klovning forteller:

- Ein blues som handlar om gode og dårlige middagsvanar. Me i toget oppfordrar til eit variert og godt kosthold men i helga må det vera lov å setja litt krav! Det er ein av dei mest etterspurte etter konsertar som mange lurer på om dei kan finne på nettet. Ellers er den veldig moro å få med folk å synge på.

Toget er en trio som har spilt sammen lenge, med musikere som også kjenner hverandre godt fra andre sammenhenger. Navnet «Toget», som henspiller til låta «Freight Train» fra 1906 av Elisabeth Cotton, gir en god pekepinn på musikken vi får høre. Trioen vil presentere publikum for ukjent musikk og gjemte musikkskatter. Ved å knytte det ukjente opp mot kjente sanger, får vi en rød tråd som åpner døra til helt nye musikalske bekjentskaper. 

Trioen har allerede vært på besøk og spilt på flere barneskoler, og da får de ofte høre at musikken treffer godt og bredt, og ikke minst at barna blir i veldig godt humør av opplevelsen. “De nynnet på sangene den dagen. Veldig kult at dere har gjort om barnesangene på den måten, og at dere inkluderte barna i konserten deres. Ingenting vi tenker kunne vært bedre!" forteller lærerne etter et besøk av Toget.

- Dette er første gong me prøver å lage barnemusikk, men me syns det er utruleg artig og kjekt å bruke mange av desse songane som me kan så godt og gi dei ei litt ny drakt. Målet med musikken har vore å gi borna musikk som er spelt inn live i studio med ekte instrumenter og som kan utfordra dei litt, avslutter Klovning.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Toget - Logo
Toget - Logo
Last ned bilde
Foto: Maja Brenna
Foto: Maja Brenna
Last ned bilde
Toget lager show! Foto: Maja Brenna
Toget lager show! Foto: Maja Brenna
Last ned bilde
Foto: Maja Brenna
Foto: Maja Brenna
Last ned bilde
Foto: Maja Brenna
Foto: Maja Brenna
Last ned bilde

Lenker

Om Grappa Musikkforlag

Grappa Musikkforlag A/S ble etablert i 1983 og er et av Norges største uavhengige plateselskap. I år 2023 har Grappa 40 års jubileum. 

Grappa Musikkforlag har gitt ut over fire tusen album spredt på ulike labler. Foruten Grappa som favner viser og pop, så utgis klassisk musikk på Simax Classics, folkemusikk og verdensmusikk på Heilo, blues og country på Blue Mood og jazz på Hubro.

Grappa samarbeider med Egmont Kids Media Nordic AS om utgivelse av barnemusikk gjennom Barneselskapet. Grappa samarbeider med Norsk Jazzforum om innspilling og utgivelse av norsk jazz på Odin. Grappa har også et tett samarbeide med Rune Grammofon og Drabant Music.

Følg pressemeldinger fra Grappa Musikkforlag AS

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Grappa Musikkforlag AS på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Grappa Musikkforlag AS

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye