Norges Tennisforbund

Ulrikke Eikeri spiller for finaleplass i French Open

Del

Norsk tennis har i årets French Open hatt fire spillere med i hovedtablåene. 2 i senior og 2 i junior. Særlig Ulrikke Eikeri og Casper Ruud har gjort det meget sterkt. Begge er klar for hver sin semifinale.

Ulrikke Eikeri,
Ulrikke Eikeri, foto: Espen Hildrup, Norges Tennis- og padelforbund

De norske deltakerne i årets French Open har virkelig vist seg frem. Både Casper Ruud og Ulrikke Eikeri er klare for hver sin semifinale. Eikeri er først ute og spiller sin semifinale onsdag ettermiddag/kveld sammen med sin argentinske mix-double partner Maximo Gonzales. Casper Ruud spiller fredag mot enten Alexander Zverev eller Alex De Minaur. Tidspunktet for denne kampen er enda ikke berammet.  

Landslagsansvarlig i Norges Tennis- og padelforbund, Fredrik Loven, uttaler om Ulrikke:
- At Ulrikke enda en gang har spilt seg frem til en semifinale i en grand slam overrasker meg ikke. Hun er hardtarbeidene og har tidligere i år vist at hun kan konkurrere på det øverste nivået i double. Ulrikke er en hardtarbeidene spiller som over mange år spilt seg inn i den absolutte verdenstoppen i double. Det gleder meg derfor stort at Ulrikke får enda en ny sjanse til å spille seg til en finale i en grand slam. 

Landslagsansvarlig i Norges Tennis- og padelforbund, Fredrik Loven, uttaler om Casper:
 - Jeg, som mange andre,  er svært imponert over Caspers evne til å ta frem det aller beste når det gjelder som mest. Han er en vinnerskalle og spiller best under press. Det er det kun de aller beste som gjør.

- Dessverre måtte Novak Djokovic trekke seg fra dagens kvartfinale mot Casper. Casper hadde nok sett frem til denne store matchen, men skader er en del av toppidretten og lite man får gjor noe med. Casper får nå et par ekstra dager til å forberede seg til en ny semifinale. De dagene gjør nok godt for kroppen og hodet. Til fredagens semifinale vil han være enda bedre restituert til å kjempe om en ny finaleplass i Roland-Garros. 

Generalsekretær i Norges Tennis- og padelforbund, Aslak J. Paulsen, uttaler om prestasjonene:
- Å ha 2 norske spillere helt fremme i semifinaler i en grand slam er gigantisk. For å sette det i perspektiv så er det 1,2 millarder fans i verden som følger tennis tett, uke inn og uke ut. Dvs. at hver 6 verdensborger vet hvem disse spillerne er. 

- Vi er utrolig stolt over våre 2 stjernespillere. Deres prestasjoner taler for seg selv, men mange glemmer kanskje viktigheten av deres væremåte. Begge er så gode forbilder på og utenfor banen, både mht. hvordan de fremstår i kamp og hvor hardtarbeidene de er i sitt treningsarbeid. Kulturen de er med å etablere i norsk tennis er utrolig viktig for alle som vil prøve å bli profesjonell utøver og for alle klubber som arbeider med spillerutvikling hvr dag og for de som skal begynne og spille tennis. Rollemodeller er utrolig viktig å ha! 

Casper Ruud
Spiller semifinale fredag 7 juni mot Zverev/De Minaur. Cspers motstander blir klar på kvelden den 5 juni

Ulrikke Eikeri
Spiller semifinale i mix-double på ettermiddagen den 5. juni (rundt 18:00)
I damedouble spilte Eikeri med estlandske Ingrid Neel. De tapte 3. runde 
Ulrikke deltar ikke i single.

Nicolai Budkov Kjær
Tapte 1. runde i single mot en sterk Sveitser. 
Er klar for 2. runde i gutter double med sin partner Joel Schwartzer. Kampen spilles 5 juni rundt 15:30 
Der skal han møte blant annet sveitseren han så forsmedlig tapte mot i single. 

Emily Sartz-Lunde 
Tapte 1. runde i single mot en meget talentfull og ung amerikaner. 
Tapte 2. runde i double. Spilte med Kate Fakih fra USA.   
 
Hvor kan kampene følges
Discovery pluss / Eurosport /Max

For ytterligere informasjon, kontakt: 

Generalsekretær Aslak Paulsen, 
Telefon: 992 39 505, email: aslak.paulsen@tennis.no 

Landslagansvarlig Fredrik Loven
Telefon: 974 79 947, email: fredrik.loven@tennis.no 

Utviklingsansvarlig/Teamleder toppidrett, Øivind Sørvald:
Telefon: 480 01 1 44, oivind.sorvald@tennis.no 

Vinnerbilde%20kvartfinale
Eikeri/Gonzales Øivind Sørvald Norges Tennis- og padelforbund

Bilder

Ulrikke Eikeri,
Ulrikke Eikeri,
Last ned bilde
Vinnerbilde kvartfinale
Eikeri/Gonzales
Last ned bilde

Om oss

Forbundet er en sammenslutning av de lag eller grupper av lag innenfor Norges Idrettsforbund og olympiske og paralympiske komitè (NIF) som driver med tennis og padel.

Følg pressemeldinger fra Norges Tennisforbund

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Tennisforbund på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norges Tennisforbund

Norges Tennis- og Padelforbund (NTPF) har inngått samarbeidsavtale med Dugano.30.4.2024 11:55:13 CEST | Pressemelding

Dugano tilbyr en heldigital løsning for enklere dugnadsarbeid for alle våre tennis- og padelklubber. Hver klubb kan her opprette sine egne nettbutikker for enkelt salg av varer til inntekt for laget. Dette geniale verktøyet vil frigjøre arbeidstimer både for dugnadsansvarlig/klubbledelse og foreldre, og samtidig styrke klubbens økonomi. Dugano vil med dette bidra til å gi like muligheter for alle barn og unge.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye