Fellesforbundet

Enighet mellom Fellesforbundet og Norsk Industri på de grafiske overenskomstene i natt

Del

Fellesforbundet og Norsk industri kom endelig til enighet om de grafiske tariffavtalene etter lange forhandlinger som strakte seg til over midnatt.

Forhandlingsleder Kristin Gjestrum fra Fellesforbundet og Martin Jørgen Thorgersen fra Norsk Industri ble enige i natt.
Forhandlingsleder Kristin Gjestrum fra Fellesforbundet og Martin Jørgen Thorgersen fra Norsk Industri ble enige i natt. Willy Bergsnov Fri bruk ved kreditering

– Vi opplever at vi har fått på plass et godt økonomisk resultat og lagt grunnlaget for videre arbeid innenfor IFB-bransjen.

En øking av medlemmenes kjøpekraft var det viktigste kravet Fellesforbundets forhandlingsleder, Kristin Gjestrum, hadde med seg inn i forhandlingene med Norsk Industri.

Resultatet etter to dagers forhandlinger ble et lønnsløft til alle medlemmene. Lønnsøkningen følger de rammene som ble lagt av frontfaget i vår.

Nøkkeltall grafisk industri

  • Et generelt tillegg på kr 7,– pr. time med virkning fra 1. april
  • Et utjevningstillegg på kr 3,50 pr. time til lokal fordeling fra 1. juli

  • Minstelønna øker med kr 10,50 pr. time fra 1. april

  • Skiftsatsene økes med 5%

Fellesforbundet og Norsk Industri ble også enige om et utvalgsarbeid som skal vurdere overenskomststrukturen. I dag er medlemmene i grafisk bransje fordelt på tre forskjellige overenskomster. Utvalget skal vurdere muligheten for å slå sammen disse.

IFB-bransjen skal også med

Utvalget skal også vurdere behov for særskilte tariffbestemmelser tilpasset bedrifter som i hovedsak arbeider med visuell informasjon og grafisk kommunikasjon – den såkalte «IFB-bransjen». Nye bestemmelser for aktuelle bedrifter på området kan innføres i tariffperioden ved enighet.  

IFB-bransjen dekker fagområdene visuell informasjon og grafisk kommunikasjon. Dette er bransjen hvor man finner reklame- og designbyråene. Målet er å sikre lønn- og arbeidsvilkårene i en bransje som tradisjonelt har hatt få fagorganiserte.

Carsten Østby Håkonsen fra Fellesforbundets avdeling 850, Oslo grafiske forening, var bisitter i forhandlingene. Han har vært en av pådriverne for innføring av denne avtalen.

Nøkkeltall kartonasje

Også overenskomsten for kartonasje fikk øket sin kjøpekraft.

  • Et generelt tillegg på kr 7,– pr time med virkning fra 1. april

  • Et bransjetillegg på kr 1,– per time fra 1. juni

  • Minstelønna øker med kr 8,– pr. time med virkning fra 1. april

  • Skiftsatsene økes med 5%

Det er enighet om å bytte navn på overenskomsten fra Overenskomst for for bølgepappfabrikker, kartonasjefabrikker, konvolutt-, pose-, papp- og papirvarefabrikker og plast- og foliefabrikke til Kartonasjeoverenskomsten.Kontakter

Bilder

Forhandlingsleder Kristin Gjestrum fra Fellesforbundet og Martin Jørgen Thorgersen fra Norsk Industri ble enige i natt.
Forhandlingsleder Kristin Gjestrum fra Fellesforbundet og Martin Jørgen Thorgersen fra Norsk Industri ble enige i natt.
Last ned bilde
Kristin Gjestrum, forhandlingsleder fra Fellesforbundet
Kristin Gjestrum, forhandlingsleder fra Fellesforbundet
Last ned bilde

Følg pressemeldinger fra Fellesforbundet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Fellesforbundet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Fellesforbundet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye