Motvind Norge

«copy&paste» er i vinden nå

Del

Vi har forståelse for at det kan være vanskelig å ta fatt på en ny jobb. Spesielt når man ikke har den grunnleggende kompetansen i feltet man skal administrere. Da kan det være greit med en liten innføring.  Men når Kjerkol går til Fornybar Norge for å sette seg inn i den nye jobben som leder av energi- og miljøkomiteen, vitner det ikke bare om manglende kompetanse. Det vitner om manglende gangsyn.  

faksimile: dagbladet.no

Vi er fullstendig klar over at lobbyister frekventerer stortinget både titt og ofte. Og vi forstår at disse lobbyistene er der for å fremme saker på vegne av sine oppdragsgivere. 

Men dette er nytt: At lederen i energikomiteen står frem i avisa sammen med hovedlobbyisten for vindkraft og fremfører Fornybar Norges budskap. 

Vi har vent oss til lobbyvirksomheten. Vi har også vent oss til hemmeligholdet, men dette?  En komiteleder som fremmer lobbyistens budskap? Klipp og lim rett fra Fornybar Norges rikholdige reklamekanal for vindkraft. 

Det er virker dessverre som at Fornybar Norge har klart å selge inn vindkraft som eneste løsning til regjeringen vår. Heldigvis har den samme regjeringen store problemer med å selge dette budskapet videre til befolkningen og kommunene, som i stor grad bruker retten sin til å stoppe utbygging av vindkraft. 

Vi trodde at Kjerkol hadde lært at å fremføre andres verk som sitt eget er en dårlig ide. Men til tross for at Kjerkol likevel kopierer Fornybar Norges innhold, så blir ikke idéen om vindkraft bedre av den grunn. 

Åslaug Haga i Fornybar Norge trår støttende til med følgende uttalelse: «Politikerne opererer i et veldig krevende landskap med populisme, alternative fakta og villedende tidslinjer for hva det er mulig å få til av ny kraft i Norge. Vi må jobbe systematisk for å få fram fakta og knuse myter». 

Det er Fornybar Norge som står for mytene. Dette gjør de blant annet ved å klistre merkelappen «myte» på det som åpenbart er fakta.  Eller de opererer med et arealbruk ved vindkraft som er 30 til 55 ganger lavere enn det NVE oppgir, alt etter om du tar med støysoner eller ikke.  

Fornybar Norge spiller ofte klimakortet, som om det er klima som er deres oppdrag. Det er det ikke. Deres oppdrag er å legge til rette for et politisk klima som gjør det mulig for kraft- og fornybarbransjen å tjene mer penger ved økt produksjon og forbruk av strøm. Det er ikke et klimatiltak. Det er et næringstiltak som kun gagner kraftbransjen. 

Hva bør regjeringen heller gjøre? En mulighet er å legge til rette for en dugnad der lokalt næringsliv, staten og folket tar eierskap til det grønne skiftet og jobber sammen for å redusere strømforbruket. Gjennom en kraftig satsing på enøk som vil gi oss forbrukere lavere strømregning, næringslivet tilgang til mer kraft og sikrer lokal verdiskapning. Samtidig som vi beholder natur vi kan være stolte av. 

I stedet velger selveste Arbeiderpartiet å subsidiere kraft- og kapitabransjen og lar oss vanlige lønnsmottakere og naturen ta regningen. Forstå det den som kan. 

Kanskje Kjerkol kan forklare? Og da fortrinnsvis med egne ord. 

John Fiskvik og Kjetil Sørbotten
Motvind Norge

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lenker

Følg pressemeldinger fra Motvind Norge

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Motvind Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Motvind Norge

Øyfjellet-saken: NRK bidrar til stigmatisering av reindriftssamene med sensasjonsoppslag14.6.2024 12:18:54 CEST | Pressemelding

- Nei, det er ikke penger reindriftssamene ønsker seg. I den nylige dekningen av Øyfjellet-saken, har NRK presentert en overskrift som kraftig avsporer den virkelige problemstillingen. Ved å fokusere på reindriftas krav om erstatning, bidrar overskriften til en feilaktig fortelling om at samene kun er ute etter penger. Dette er ikke bare misvisende, det er også dypt urettferdig.

Massiv folkelig avvisning med 7500 høringssvar til EUs Fornybardirektiv23.4.2024 15:56:31 CEST | Pressemelding

Det har kommet inn over 7500 svar på regjeringens høring av EUs reviderte Fornybardirektiv. Dette gjør det til en av høringene som har mottatt flest innspill noensinne. Nesten alle ber regjeringen si nei til direktivet. “Den massive responsen sender et klart signal fra grasrota til regjeringen om at befolkningen ikke kommer til å akseptere at Fornybardirektivet innføres hverken helt eller delvis i Norge» sier John Fiskvik, styreleder i Motvind Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye