Mo i Rana: Arbeidet med innseiling og dypvannskai er startet

Del

Arbeidene med å bygge dypvannskai i Mo i Rana er godt i gang. Entreprenør for oppdraget – Vest Betong – er etablert i havneområdet. Anleggsarbeidene er startet opp sakte men sikkert, og nå er det etablering av deponi for mudrede masser som pågår frem til mudringssesongen starter i september.

Vest Betong AS har etablert seg i havneområdet i Mo i Rana, der anleggsarbeidene er startet opp.
Vest Betong AS har etablert seg i havneområdet i Mo i Rana, der anleggsarbeidene er startet opp. Foto: Vest Betong AS

Innseiling og dypvannskai Mo i Rana er et samarbeidsprosjekt mellom Kystverket og Rana kommune som skal gi en tryggere og mer fremkommelig farled inn til Mo i Rana, og en havn tilrettelagt for fremtiden. Prosjektet består av flere delprosjekter i Ranfjorden og Mo i Rana havn.

Vest Betong vant for noen måneder siden anbudskonkurransen som best av åtte anbydere. Prisen på arbeidene er lavere enn anslått ramme, og det er noe både Kystverket og Rana kommune er fornøyd med. 

– Kontrakten med Vest Betong er på cirka 350 millioner kroner. Samlet sett var hele prosjektet, med dypvannskai, oppgradering av farleden i Ranfjorden og mudring ved industrikaia og Torneskaia, beregnet til 573 millioner kroner. Vi regner med at kostnadsrammen skal holde med god margin, forteller Martin Fransson fra Kystverket som er prosjektleder for samarbeidsprosjektet. 

Stig Frammarsvik, kommunaldirektør for tekniske tjenester i Rana kommune, er fornøyd med framdriften. 

– Arbeidene er i gang. Vel så viktig er det nå å få etablert Rana Industriterminal som felles driftsselskap, slik at det er klart når kaia står ferdig til sommeren 2026. Det at Mo i Rana Dypvannskai har inngått leieavtale med Rana Industriterminal bidrar positivt i denne prosessen. Kostnadsrammen ser foreløpig ut til å holde. Det er en god nyhet for videre utvikling av Mo i Rana som en viktig industri- og havneby, sier Stig Frammarsvik. 

Kystverkets del av prosjektet omfatter å etablere nye navigasjonsmerker i farleden i Ranfjorden og å utdype foran Toranesterminalen, mens Rana kommune skal etablere en ny dypvannskai på Langneset ved Rana industriterminal. 

Nøkkelord

Kontakter

Kystverkets prosjektleder Martin Fransson
Mob: 900 34 184 / epost: martin.fransson@kystverket.no

Lenker

Følg pressemeldinger fra Kystverket

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Kystverket på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Kystverket

Kronikk: «No easy day» – Kystverket i totalforsvaret4.7.2024 10:25:04 CEST | Pressemelding

Frå vår fredelege plett i nord observerer vi på litt avstand eit auka press mot demokratiske verdiar, og at den alminnelege rettssikkerheita vert utfordra. Vi ser tendensar til at tradisjonelle grenser mellom fred, krise og krig er meir uklare, og at oppfatninga av kva som er legitime og illegitime mål er i spel. Likeins kan ein sjå døme på at skiljelinjene mellom sivil og militær aktivitet er mindre tydeleg.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye