Grappa Musikkforlag AS

Folkemusikktrioen MOJNA ute med sitt andre album, "Väntenätter", i samarbeid med Erlend Apneseth.

Del

Med elementer av improvisasjon, stemmeføring basert påkontrapunkt og slåttespel på gitar med "fingerstyle”-teknikk har MOJNA utviklet et originalt musikalsk uttrykk. Trioen, tidligere kjent som Eriksson/Myhr/Malmström, fremfører nykomponert folkemusikk og ble i 2022 kåret til «Årets instrumentalband» av Lira Musikmagasin. Nå pryder de forsiden av Lira´s sommernummer 2024.

MONJA: Thomas Eriksson, Helga Myhr, Anna Malmström. Foto: Fredrik Fridlund
MONJA: Thomas Eriksson, Helga Myhr, Anna Malmström. Foto: Fredrik Fridlund

LYTT HER

MOJNAs debutalbum «För Sola Skin' PåTak» ble utgitt i september 2022 og ble nominert til «Årets utgivelse» på Folk & Världsmusikgalan og på Manifestgalan 2023. Siden den gang har de spilt flerforldige konserter, og blitt en enda mer samspilt trio med et tydeligere musikalsk uttrykk, noe som reflekteres på deres nye album “Väntenätter”.

Om låtene på det nye albumet forteller komponist og gitarist Thomas Eriksson: 

“Dette albumet bygger på mange måter videre på vårt debutalbum med musikk som ofte flettes sammen i kontrapunktiske stemmer, noe som gir en karakteristisk flyt i musikken. Melodiene stiger opp fra samtidsmusikalske elementer som improvisatoriske lydlandskap, og vi søker ofte etter bruddpunktet mellom fin og vakker musikk og det som gir motstand og skaper spenning." 

Etter tre år som trio og med mange konserter bak seg kjenner de hverandre bedre både musikalsk og personlig. I denne innspillingsprosessen kunne de dermed ha et mer åpent forhold til musikken og arrangementer og melodier ble i større grad endret spontant underveis. 

På “Väntenätter” har de også fått med seg den anerkjente folkemusikeren Erlend Apneseth som produsent. 

“Erlend Apneseth var en fantastisk ressurs i å se og forme helheten av albumet. Han bidro mye med ideer og input om de improvisatoriske elementene, men også med forbedringer og justeringer i arrangementene” – Thomas Eriksson 

Resultatet kan du høre på “Väntenätter” som er ute i dag. I forbindelse med albumlanseringen vil Mojna opptre på en rekke festivaler i løpet av sommeren, inkludert Førdefestivalen i Norge, Into the Woods i Sverige og Musikk over Præstø Fjord i Danmark. 

null
Albumcover: Julia Stenberg

Thomas Eriksson - (gitar/komponist) er en frilansmusiker og komponist bosatt i Oslo. Han har jobbet som teatermusiker i 13 forestillinger på Västanå Teater siden 2016, samt som komponist/musiker i band som MOJNA, Thomas & Guro og GKN5. Våren 2022 komponerte Thomas musikk for teaterforestillingen "Kven var Odin" og "Skarvespelet", og arbeider i 2023 med komposisjon til danseforestillingen "Taus". Han har en bachelorgrad fra “Högskolan for Scen och Musik” i Göteborg. 

Helga Myhr - (hardingfele/vokal) debuterte som soloartist med albumet "Natten veller seg ut" (Motvind Records, 2019). Musikken består av utforskende og frie tolkninger av folkemusikk fra Hallingdal, og fikk en nominasjon til Spellemannsprisen. Myhr deltar også i flere andre prosjekter og er fast medlem i grupper som Kvedarkvintetten, Morgonrode, improduo sammen med Tanja Orning og Dei kjenslevare. I 2020 komponerte hun bestillingsverket "Andsyning" for Osafestivalen. "Andsyning" ble utgitt på Heilo i 2022 og ble nominert til Folkelarmprisen.

Anna Malmström - (klarinett/basklarinett) er en folkmusiker med røtter fra den urbane folk- og verdensmusikkscenen i Sverige. Med nordisk folkemusikk som hjertebarn omfavner hun også østeuropeiske melodier, jazzige soli og poetiske taksim-improvisasjoner inspirert av ottomansk musikkultur. Med Annas store nysgjerrighet og rike klangfarge finner hun stadig nye veier til uttrykk. Siden 2014 har hun turnert med band som Sallyswag, GKN5, Världens Band, Ale Möllers Xenomania, Erik Dahl Ensemble m.m. Anna arbeider også med scenekunstproduksjoner for barn med Zenta scenekunst, og har også medvirket i teaterproduksjoner på Estrad Norr og Göteborgs Stadsteater.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Foto: Fredrik Fridlund
Foto: Fredrik Fridlund
Last ned bilde
Foto: Fredrik Fridlund
Foto: Fredrik Fridlund
Last ned bilde
Albumcover: Julia Stenberg
Albumcover: Julia Stenberg
Last ned bilde
Foto: Fredrik Fridlund
Foto: Fredrik Fridlund
Last ned bilde

Lenker

Om Grappa Musikkforlag

Grappa Musikkforlag A/S ble etablert i 1983 og er et av Norges største uavhengige plateselskap. I år 2023 har Grappa 40 års jubileum. 

Grappa Musikkforlag har gitt ut over fire tusen album spredt på ulike labler. Foruten Grappa som favner viser og pop, så utgis klassisk musikk på Simax Classics, folkemusikk og verdensmusikk på Heilo, blues og country på Blue Mood og jazz på Hubro.

Grappa samarbeider med Egmont Kids Media Nordic AS om utgivelse av barnemusikk gjennom Barneselskapet. Grappa samarbeider med Norsk Jazzforum om innspilling og utgivelse av norsk jazz på Odin. Grappa har også et tett samarbeide med Rune Grammofon og Drabant Music.

Andre språk

Følg pressemeldinger fra Grappa Musikkforlag AS

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Grappa Musikkforlag AS på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Grappa Musikkforlag AS

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye