Fana Sparebank

Fana Sparebank og SDC inngår strategisk partnerskap

Del

Fana Sparebank og SDC signerer avtale om kjernebankleveranse. Fana Sparebank blir dermed kunde og eier i SDC. Fana Sparebank begrunner valget av SDC som ny leverandør med en moderne og fleksibel kjernebankplattform, bedre kundeopplevelser og økt konkurransekraft.

Stig Valderhaug (Area Director hos SDC), Torben Finnemann (Adm.dir hos SDC), Lisbet K. Nærø (Adm.Direktør), Inge Ådland (Direktør Innovasjon og Teknologi)
Stig Valderhaug (Area Director hos SDC), Torben Finnemann (Adm.dir hos SDC), Lisbet K. Nærø (Adm.Direktør), Inge Ådland (Direktør Innovasjon og Teknologi) Foto: Pernille Sommer

En moderne og fleksibel kjerneplattform

Med SDC som ny leverandør av kjernebank, får Fana Sparebank en moderne og fleksibel kjernebankplattform. Større påvirkningsmuligheter vil bidra til økt konkurransekraft. Ny plattform vil sikre gode kundeopplevelser i tråd med bankens forretningsstrategi.

Ifølge Administrerende direktør i Fana Sparebank, Lisbet K. Nærø, har SDC en forretningsmodell som passer en selvstendig og uavhengig sparebank av Fana Sparebanks størrelse:

– SDC sin samvirkemodell harmonerer godt med sparebankstrukturen. Valget av leverandør understøtter vår strategi som en uavhengig aktør, og vi får være med å påvirke den videre utviklingen av kjernebankløsningen. Den moderne plattformen vil styrke vår posisjon som en nytenkende bank som tør å gå egne veier. Det er viktig for oss å kunne tilby kundene smarte og smidige løsninger.

Banken har gjennomgått en effektiv og svært grundig prosess for å lande avtalen.

– Vi har vurdert de ulike alternativene og landet på at SDC er den strategisk riktige partneren for oss. Vi har et felles mål om å levere fremtidsrettede løsninger til våre kunder, og vi ser frem til et godt og spennende samarbeid med SDC, avslutter Lisbet K. Nærø.

Tietoevry Tech Services skal fortsatt drifte Fana Sparebanks klientplattform.

Milepæl for nordiske vekstambisjoner

SDC har en nordisk vekststrategi, primært rettet mot det norske marked, der SDC i dag samarbeider med 21 norske banker. Den nylig inngåtte avtalen med Fana Sparebank bekrefter SDC sin posisjon som en sterk kjernebankleverandør på det norske marked og er en viktig milepæl i SDC sin norske vekstambisjon. Adm. direktør hos SDC, Torben Finnemann, uttaler:

– Det er ingen tvil om at dette er en stor dag for SDC, og vi er utrolig glade for å ønske Fana Sparebank velkommen i SDC-fellesskapet. Dette partnerskapet befester SDC sin posisjon på det norske marked som en sterk og innovativ leverandør med konkurransedyktige produkter og priser.

– Nå ser vi fram til samarbeidet med Fana Sparebank og til å få dem godt ombord i SDC, til glede for alle parter. Samtidig fortsetter vi selvfølgelig de pågående samtalene med andre fremtidige kunder. Samtaler vi har store forventninger til, avslutter Torben Finnemann.

Forberedelsene er i gang

Det er mye som skal på plass i forbindelse med et skifte av IT-leverandør. Forberedelsene er derfor allerede godt i gang hos partene, herunder planlegging av overføringen av Fana Sparebanks kunder til SDC. SDC har stor erfaring med å konvertere inn nye kunder og begge parter har derfor stor tillit til den kommende prosessen.

I forbindelse med avtaleinngåelsen vil SDC gjøre betydelige investeringer i sine løsninger – noe som vil komme både Fana Sparebank og SDCs eksisterende kunder til gode.

Om SDC
SDC er IT-leverandør til nordiske finansinstitusjoner og har vært på markedet for IT til bankverdenen i mer enn 60 år – hvorav nesten 20 år i Norge. Selskapet har inngående kjennskap til det nordiske markedet, inkludert lovverket, den finansielle infrastrukturen og partnerne på markedet. SDC er den eneste leverandøren på det nordiske markedet som tilbyr en kjernebankplattform som støtter sikkerhets- og compliancekrav på tvers av den nordiske banksektoren.

Nøkkelord

Kontakter

Om Fana Sparebank

Fana Sparebank er en selvstendig sparebank med lange tradisjoner og hovedkontor på Nesttun i Bergen. I tillegg har banken avdelingskontor i Bergen sentrum og Os sentrum i Bjørnafjorden kommune. Konsernet består av Fana Sparebank, Fana Sparebank Eiendom og Fana Sparebank Boligkreditt, og merkevarene Himla Banktjenester og Himla Eiendomsmegling. Konsernet har ca. 135 ansatte.

Konsernet er en aktiv bidragsyter til finansbyen Bergen, gjennom medvirkning til etablering av Brage Finans og Norne Securities. Fana Sparebank er også aktiv deltager i en rekke initiativer og organisasjoner innenfor bærekraft og ESG. Hvert år bidrar banken til lokalmiljøet i Bergen med gavemidler til næringsliv, kulturliv, lag og organisasjoner. 

Følg pressemeldinger fra Fana Sparebank

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Fana Sparebank på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Fana Sparebank

Sterk utvikling for Fana Sparebank6.5.2024 14:53:39 CEST | Pressemelding

Resultatene viser en solid og positiv start på året for Fana Sparebank. Rentenettoen for 1. kvartal forblir sterk, og utgjorde 152 millioner kroner. Med god økning i andre inntekter og en forbedret kostnadsprosent på bankvirksomheten, endte resultatet for kvartalet på 102,9 millioner kroner etter skatt, en økning på 32 prosent sammenlignet med fjoråret. Egenkapitalavkastningen er 13,5 prosent. Kundeutbytte på 70 millioner kroner ble vedtatt sammen med avsetting på 45 millioner kroner til bankens gavefond.

Rekordhøyt resultat og kundeutbytte9.2.2024 09:53:18 CET | Pressemelding

Resultatene for 4. kvartal en solid og positiv resultatutvikling for Fana Sparebank. Rentenettoen for 4. kvartal utgjorde rekordhøye 152 millioner kroner. Resultatet for kvartalet på 85,3 millioner før skatt og et perioderesultat på 66,1 millioner kroner. For året under ett er årsresultatet 284,3 millioner kroner, det beste i bankens historie. Styret foreslår å sette av hele 70 millioner kroner til kundeutbytte og 55 millioner kroner til bankens gavefond. Årets egenkapitalavkastning er 9,5 %.

Himla bra utlånsvekst10.11.2023 14:01:08 CET | Pressemelding

Resultatene for 3. kvartal bekrefter den gode utviklingen i Fana Sparebank. I 3. kvartal kan banken vise til en solid og positiv resultatutvikling. Kvartalstallene viser en vekst på 23 millioner kroner i rentenettoen, eller 18,9 prosent sammenlignet med fjoråret. Rentenettoen på 144 millioner kroner er i tillegg en forbedring fra foregående kvartal. Resultatet for kvartalet på 74,7 millioner kroner er 16,6 millioner kroner høyere enn for tilsvarende periode i fjor. Det gir en egenkapitalavkastning på 9,9 prosent.

Sterk utlånsvekst fra Himla og høy rentenetto14.8.2023 13:58:43 CEST | Pressemelding

Fana Sparebank kan vise til en solid og positiv resultatutvikling i 2. kvartal, drevet av kraftig vekst i rentenettoen. Kvartalstallene viser at rentenettoen har økt med 32 millioner kroner, eller 31 prosent, sammenlignet med fjoråret. Rentenettoen på 133,1 millioner kroner er på samme, høye nivå som foregående kvartal. Resultatet for kvartalet på 65,4 millioner kroner er 8,2 millioner kroner høyere enn for tilsvarende periode i fjor. Det gir en egenkapitalavkastning på 9 prosent. Utlånene fra Himla Banktjenester har sterk vekst i kvartalet.

Rekordhøy rentenetto og kundeutbytte11.5.2023 14:05:38 CEST | Pressemelding

Fana Sparebank har en svært positiv resultatutvikling drevet av kraftig vekst i både rentenettoen og gjennom god kostnadskontroll. Kvartalstallene viser en vekst på 41 millioner kroner i rentenettoen, eller 44,4 prosent sammenlignet med fjoråret. Rentenettoen på 133,5 millioner kroner er det høyeste som er registrert for et kvartal. Resultatet for kvartalet på 78,1 millioner kroner er hele 25,2 millioner kroner høyere enn for tilsvarende periode i fjor (52,9), og gir en egenkapitalavkastning på 11 prosent. Kundeutbytte på 57 millioner kroner for 2022 ble utbetalt i april.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye