Teater Manu

Teater Manu ønsker alle en god sommer

Del

Siste nyhetsbrev før vi på Teater Manu tar sommerferie den 8. juli. Vi er tilbake igjen 12. august. I mellomtiden kan du gå inn på vår hjemmeside og lese mer om oss her: https://teatermanu.no/  Du kan også abonnere på nyhetsbrevet vårt her: https://teatermanu.no/nyhetsbrev/

Teater Manu reiser til Frankrike


Vi har etter hvert blitt en fast gjest på festivalen Clin d´Oeil i Reims i Frankrike, der Teater Manu har deltatt med teaterforestillinger siden 2005.

Den populære festivalen i Reims avholdes hvert 2. år i juli måned. Det kommer over 5000 festivalgjester fra hele verden for å se teater og annen kunst.

Vi vet at vi er et av svært få land som over mange år har hatt et eget, statsfinansiert institusjonsteater, og mange i Reims kommer for å se våre forestillinger, som ofte er populære.

I år deltar vi med forestillingen «Systemfeil» som vi allerede har spilt i Norge. Forestillingen er en mørk komedie som handler om to personer som skal date hverandre i en høyteknologisk leilighet der alt går galt.

Vi gleder oss til å vise forestillingen med skuespillerne Ipek D. Mehlum og Ronny Patrick Jacobsen i Reims.

Les mere om festivalen her

null
Jubal Bassisti

Brødrene Løvehjerte turnerer igjen


Etter sommeren gjenopptar vi turnéen med Brødrene Løvehjerte, som er en samproduksjon mellom Teater Manu og svenske Riksteatern Crea. De fleste kjenner og har lest Astrid Lindgrens historie om Brødrene Løvehjerte, og mange gleder seg til å se den på scenen.

Vi turnerte med forestillingen i 2023, og nå følger resten av landet. Men først blir det noen uker på veien i Sverige.

Hvis du ikke har sett forestillingen, eller har lyst til å se forestillingen om igjen, kan du gå inn på vår hjemmeside her og finne det beste spillestedet og datoen som passer for deg.

null
Tomas Kold

Presentasjon av nye dramatikere


Siden februar har fire døve dramatikere deltatt på en kursrekke med månedlige samlinger arrangert av Teater Manu og Dramatikkens Hus. De fire har utviklet sine egne manuskripter. Teater Manu og Dramatikkens hus ønsket å rekruttere tegnspråklige dramatikere som ville skrive for scenen. Det har ikke vært noen føringer med tanke på innhold eller sjanger. Her skulle man få utvikle sin egen skrivestil og sin egen historie.

Vi har nå gleden av å presentere resultatet av arbeidet disse fem månedene. Stykkene er fortsatt under utvikling, men vi vil gjerne vise vårt publikum små smakebiter fra hver av fortellingene.

Arrangementet er gratis, men man må bestille billett her på lenken.

Det er først til mølla-prinsippet som gjelder, så skynd dere å skaffe billett hvis dere vil sikre dere gode plasser.

null
Adam Turmidajewicz

Troll-Uma glemmer alt!


En Manu Mini forestilling
Forestillingen handler om et snilt troll som stadig glemmer ting. Hun trenger hjelp fra barna i barnehagen til å huske eventyret sitt. Sammen vil barna og trollet utforske ulike håndformer og finne tegn som passer til dem. Ved å samarbeide hjelper barna til med å skape et nytt eventyr fylt av fantasi og magi. Forestillingen avsluttes med et eventyr på tegnspråk som de aldri vil glemme! "Troll-Uma glemmer alt" spilles av Aino Hakala.

Forestillingen besøker barnehager som har avdeling for hørselshemmede og døve barn, med noen unntak. Det vil være flere barneforestillinger både høsten 2024 og våren 2025 som gir alle muligheter for å se forestillingen utenfor barnehagemiljøet.

Forestillingen er for alle barn, og presenteres gjennom tegnspråk og kroppsspråk, uten stemmetolk.

Forestillingen er støttet av Stiftelsen Dam gjennom prosjektet 'Barneteater på tegnspråk'.

For mere informasjon, kontakt prosjektleder: Megan Matovich-Noddeland, megan@teatermanu.no

null
Teater Manu

Nøkkelord

Kontakter

Teater Manu er Norges nasjonale tegnspråkteater og spiller forestillinger over hele landet. I tillegg til samarbeid med norske teaterinstitusjoner og grupper har Teater Manu et høyt internasjonalt aktivitetsnivå og et stort nettverk. www.teatermanu.no - http://www.teatermanu.no/ Teatret har kontorer og en scene på Grünerløkka i Oslo. Vi er en tegnspråklig arbeidsplass med for tiden 12 ansatte, og produserer per idag ca 3 turnéforestillinger i året, i tillegg til flere lavterskelprosjekter for ulike målgrupper. I 2022 startet teatret ungdomskompaniet Manu Ung, som skal produsere forestillinger for og med ungdom, og bidra til å bygge teaterinteresse og kompetanse hos unge tegnspråkbrukere.

Følg pressemeldinger fra Teater Manu

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Teater Manu på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Teater Manu

Teater Manu får 2 millioner ekstra i 20243.12.2023 14:17:39 CET | Pressemelding

Teater Manu har i flere år søkt om økte økonomiske ressurser for å kunne produsere flere teaterforestillinger og prosjekter på norsk tegnspråk. De siste to årene har teatret særlig satset på teatertilbud for og med tegnspråklige barn og unge i Norge. Teater Manus teatersjef Janne Langaas har hatt flere møter med stortingspolitikere fra ulike partier. SV og Kathy Lie tok oss på ordet og løftet teatret i sitt alternative budsjett. Nå er budsjettforhandlingene avsluttet, og Teater Manu kan feire.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye