TUI Norge

Dette bekymrer oss før sommerferien

Del

Her får du fasit på hva nordmenn bekymrer seg mest over før årets sommerferie til utlandet. – Jeg ble litt overrasket,  sier kommunikasjonssjef i TUI Norge, Anne Mørk-Løwengreen. 

Turister i Chania på Kreta som spaserer langs vannet ved byen.
Å bli syk under reisen eller at det regner under ferien. Det er de to største bekymringene nordmenn har før sommerferien til utlandet. Hellas (bildet) er landet det er mest populært å reise til. Foto: TUI

I en spørreundersøkelse som ble gjennomført av Kantar Media på oppdrag fra TUI i midten av mai, avslører nordmenn hva de bekymrer seg mest for før sommerferien. Et representativt utvalg på 1016 nordmenn deltok.

Nordmenn er mest reiselystne

Undersøkelsen viser at reiselysten er på topp i Norge denne sommeren.  57 % av nordmennene svarte at de skal reise på ferie til utlandet de neste 12 månedene,  mens 50 % av danskene og 46 % av svenskene svarte det samme. De fleste skal reise på ferie i juli. 

– Det blir spennende å se om vi kommer opp på samme nivå som før pandemien i løpet av året. Det lite sommerlige juniværet har gjort at bestillingene strømmer inn, så det er veldig mange som setter denne økte reiselysten ut i praksis akkurat nå, sier kommunikasjonssjef i TUI Norge, Anne Mørk-Løwengreen. 

Juli, den mest populære reisemåneden, nærmer seg med stormskritt. Sol og varme står gjerne på toppen av ønskelista, når vi nordmenn skal ut i verden, men noen bekymringer følger også med. Selv om det er mye oppmerksomhet rundt hetebølger akkurat nå, er det helt andre ting som bekymrer nordmenn mest før ferien. 

Topp 10 feriebekymringer

I undersøkelsen ble det stilt spørsmål om hva nordmenn er mest bekymret for i forbindelse med den viktige sommerferien som står for døra. 

 1. Å bli syk under reisen  (38 %)
 2. Dårlig vær  (25 %)
 3. Flyforsinkelser  (18 %)
 4. Hetebølger  (17 %)
 5. Å bruke for mye penger  (16 %)
 6. At hotellet har en lavere standard enn forventet (15 %)
 7. Sikkerheten på reisemålet  (10 %)
 8. Å ikke rekke flyet  (8 %)
 9. Å glemme passet (8 %)
 10. Naturkatastrofer  (6 %)

– Jeg hadde kanskje forventet at dårlig vær og regn toppet listen, men dersom man blir syk, hjelper det jo ikke at sola skinner ute. Nordmenn ser ut til ha god kontroll på passet sitt og er flinke til å møte opp på flyplassen tidlig nok. Veldig mange bestiller hotell med all inclusive, og da trenger man ikke bekymre seg for å bruke for mye penger heller. Det lover godt for en vellykket sommerferie, sier kommunikasjonssjef i TUI Norge, Anne Mørk-Løwengreen. 

De mest populære reisemålene 

 1. Kreta, Hellas
 2. Mallorca, Spania
 3. Rhodos, Hellas
 4. Gran Canaria, Spania
 5. Kypros
 6. Tyrkia
 7. Samos, Hellas
 8. Bulgaria
 9. Zakynthos, Hellas
 10. Kos, Hellas

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Turister i Chania på Kreta som spaserer langs vannet ved byen.
Å bli syk under reisen eller at det regner under ferien. Det er de to største bekymringene nordmenn har før sommerferien til utlandet. Hellas (bildet) er landet det er mest populært å reise til.
Last ned bilde
Anne Mørk-Løwengreen er kommunikasjonssjef i TUI Norge
Anne Mørk-Løwengreen er kommunikasjonssjef i TUI Norge
Last ned bilde

Om oss

TUI Nordic  er den ledende reiseoperatøren i Norden. 25 % av de nordiske pakkereisekundene velger TUI.TUI Norge ble etablert i 1973 og tilbyr pakkereiser, fly, hotell og cruise. Noen av våre mest populære reisemål er Kanariøyene, Hellas og Italia. TUI Nordic består av reisearrangørene TUI Norge, TUI Sverige, TUI Danmark, TUI Finland, flyselskapet TUIfly og Nazar. TUI Nordic er en del av TUI Group, verdens største turistkonsern som er virksomme på om lag 180 destinasjoner verden over. TUI har tatt en hovedrolle i arbeidet med å skape en mer bærekraftig reiselivsnæring.

Følg pressemeldinger fra TUI Norge

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra TUI Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra TUI Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye