Fremtind

Venter lang kø på flyplassen: Dekkes ikke av forsikringen

Del

Reisende utenfor Schengen bør beregne ekstra god tid på flyplassen mens streiken pågår. – Mister du flyet, får du ikke igjen penger på forsikringen, selv om det skyldes lang kø i passkontrollen, opplyser skadeforebygger.

Har du blitt stående fast i kø i passkontrollen, og dermed mister flyet ditt, er du dessverre ikke dekket av reiseforsikringen, advarer Fremtind. Unsplash/Suzi Kim
Har du blitt stående fast i kø i passkontrollen, og dermed mister flyet ditt, er du dessverre ikke dekket av reiseforsikringen, advarer Fremtind. Unsplash/Suzi Kim

Den pågående streiken blant statlige ansatte kan føre til lang ventetid ved passkontrollen, melder Avinor i en pressemelding. Reisende utenfor Schengen oppfordres til å beregne ekstra god tid, da det ventes kø i opp til to-tre timer.

Skulle du være så uheldig å miste flyet på grunn av lange køer i passkontrollen, er ikke det tilstrekkelig grunn for å få erstatning. 

– Har du blitt stående fast i kø i passkontrollen, og dermed mister flyet ditt, er du dessverre ikke dekket av reiseforsikringen. Da anbefaler vi å sjekke med flyselskapet eller reisearrangøren, sier skadeforebygger i Fremtind, Therese Hofstad-Nielsen.   

Hvis forsinkelsen skyldes transport til flyplassen 
Hvis det derimot er transporten til flyplassen som er forsinket, anbefaler skadeforebyggeren at du kontakter fly-, tog- eller busselskapet som er årsaken til at du ikke rakk flyet.   

– Fører forsinkelsen til merutgifter for å innhente fastlagt reiserute, kan vi dekke det du ikke får erstattet fra flyselskapet/transportselskapet, tipser Hofstad-Nielsen.   

Da er det viktig å ta vare på kvitteringer på utlegg, billetter og bekreftelse på forsinket transport. 

Hvilke land er utenfor Schengen? 

  • Land som Irland, Kypros, Bulgaria, Romania, Irland, Storbritannia, Tyrkia og USA, er ikke en del av Schengen-samarbeidet. Reisende som skal til land utenfor Schengen bes møte opp i ekstra god tid. 

Følgende land er Schengen-land

  • Belgia, Bulgaria, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Hellas, Island, Italia, Kroatia, Latvia, Liechtenstein, Litauen, Luxembourg, Malta, Nederland, Norge, Polen, Portugal, Romania, Slovakia, Slovenia, Spania, Sveits, Sverige, Tsjekkia, Tyskland, Ungarn og Østerrike. Reisende som skal til disse landene er ikke berørt. 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Skadeforebygger i Fremtind, Therese Hofstad-Nielsen.
Skadeforebygger i Fremtind, Therese Hofstad-Nielsen.
Last ned bilde

Om Fremtind

Fremtind – størst på forsikring i bank

Vi er eid av SpareBank 1 Gruppen og DNB, og er et av Norges største forsikringsselskap.

Vår oppgave er å hjelpe og motivere deg til å ta vare på deg selv, tingene dine og de du er glad i, og vi skal være der når det trengs. Vi jobber med å finne nye og smarte løsninger, som gjør hverdagen din enklere og tryggere.

Fremtind Service er et datterselskap av Fremtind. De utsteder bombrikker til kjøretøy og krever inn penger for bompasseringen. Ønsker du å komme i kontakt med Fremtind Service finner du kontaktinformasjon her.

Følg pressemeldinger fra Fremtind

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Fremtind på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Fremtind

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye