NRK

Jan Egil Ådland er ny tv-sjef i NRK

Del

Gjennom en spennende prosess med mange godt kvalifiserte søkere, er det nå besluttet hvem som tar over jobben som tv-sjef. NRKs nye tv-sjef er Jan Egil Ådland.

Jan Egil Ådland
Jan Egil Ådland Julia Marie Naglestad/NRK

Ådland kommer fra rollen som redaksjonsleder i eksternavdelingen i NRK. Her har han hatt ansvar for store programmer som blant annet «Maskorama» og «Folkeopplysningen». Ådland har studert journalistikk i Volda og har jobbet som journalist, produsent og redaktør både i og utenfor NRK. Han kom til NRKs eksternavdeling i 2018 fra stillingen som daglig leder i Monster Entertainment. 

Direktør for Strategi- og mediedivisjonen i NRK, Jørgen Heid, er veldig glad for å få Jan Egil som ny tv-sjef. 

–Jan Egil er en erfaren leder og redaktør med en bred og spennende bakgrunn. Han er en målbevisst, engasjert og ydmyk lagspiller med et sterkt engasjement for NRKs oppdrag.  

Den påtroppende tv-sjefen ser frem til å ta fatt på nye oppgaver i en bransje i kontinuerlig utvikling. 

– Å drive med allmennkringkasting i en tid der konkurransen om publikums oppmerksomhet er større enn noen gang, er både utfordrende og spennende. Sammen med et knallteam skal jeg jobbe for at NRK er en helt sentral aktør i tv-markedet også om fem og ti år, sier Jan Egil Ådland, og fortsetter: 

– Dette er uten tvil en av bransjens mest spennende jobber akkurat nå, og jeg takker for tilliten. Jeg går til jobben med ydmykhet og masse energi. 

Jan Egil Ådland tiltrer stillingen i løpet av august. 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Jan Egil Ådland
Jan Egil Ådland
Last ned bilde

Om NRK

NRK skal styrke demokratiet, samle og engasjere alle som bor i Norge. NRK er Norges offentlig eide allmennkringkaster med et bredt radio-, TV-, nett- og podkasttilbud, og ni av ti nordmenn bruker minst ett NRK-tilbud daglig. NRK har cirka 3300 ansatte fordelt på om lag 50 kontorer rundt om i landet.

Følg pressemeldinger fra NRK

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra NRK på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra NRK

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye