Beregn ekstra tid og husk pass

Del

Den pågående streiken blant statlige ansatte vil kunne påvirke ventetiden i inngående og utgående grensekontroll ved enkelte av Avinors lufthavner.

Den pågående streiken blant statlige ansatte vil kunne påvirke ventetiden i inngående og utgående grensekontroll ved enkelte av Avinors lufthavner.
Den pågående streiken blant statlige ansatte vil kunne påvirke ventetiden i inngående og utgående grensekontroll ved enkelte av Avinors lufthavner. Øystein Løwer / Avinor

Spesielt vil de reisende merke økt ventetid i grensekontrollen som bemannes av Politet ved Oslo, Stavanger og Bergen lufthavn.  

Dersom du skal reise til en destinasjon utenfor Schengen, eksempelvis London, Dubai eller destinasjoner innen Tyrkia og USA, er det derfor et godt råd å beregne god tid gjennom grensekontrollen. Reisende innen Schengen vil ikke bli berørt. 

I tillegg til økt ventetid vil det på alle de nevnte lufthavnene være begrensede muligheter for de reisende å få ustedt nødpass, noe som betyr at det er ekstra viktig å huske passet sitt.  
 
Avinor følger situasjonen nøye og vil bistå med informasjon og eventuell køstyring.

Kontakter

PressetelefonKun til bruk for journalister.

Vi svarer ikke på mediehenvendelser mellom kl. 21:00 - 06:30 med mindre det inntreffer større hendelser. For informasjon om flytrafikken ved våre lufthavner, se www.avinor.no, og velg flyplass.

Tel:+47 918 15 614presse@avinor.no

Avinor har ansvar for 43 statlig eide lufthavner, og flysikringstjenesten for sivil og militær luftfart i Norge. Dette nettverket binder Norge sammen - og Norge sammen med verden.

Avinor er en drivkraft i miljøarbeidet i luftfarten og en pådriver for å redusere de samlede klimagassutslippene fra norsk luftfart. Selskapet har en ledende rolle i arbeidet med utvikling av el-fly, og leveranse av biodrivstoff til fly.

Avinor bidrar hvert år til 50 millioner sikre og effektive flyreiser. Om lag halvparten av disse er til og fra Oslo lufthavn.

Rundt 2.800 medarbeidere har ansvar for å planlegge, bygge ut og drive et samlet lufthavn- og flysikringssystem. Avinors virksomhet finansieres gjennom luftfartsavgifter og kommersiell virksomhet på flyplassene.

- Avinors offentlige journal

Følg pressemeldinger fra Avinor

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Avinor på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Avinor

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye