WorldSkills Norway

3 unge fagarbeidere fra Innlandet skal til Yrkes-VM 2024 i Lyon, Frankrike

Del

Tre unge fagarbeidere fra Innlandet er tatt ut til det norske Yrkeslandslaget som skal delta under Yrkes-VM 2024 i Lyon, Frankrike 10.-15. september: Ola Tryland (17) skal konkurrere i CAD-faget, mens Eskil Myhre (23) og Vetle Midteng (22) skal konkurrere som et 2-mannslag i mekatronikkfaget.  

Fra venstre: Ola Tryland (17) skal konkurrere i CAD-faget, mens Vetle Midteng (22) og Eskil Myhre (23) skal konkurrere som et 2-manns lag i mekatronikkfaget under Yrkes-VM 2024 i Lyon, Frankrike 10.-15. september.
Fra venstre: Ola Tryland (17) skal konkurrere i CAD-faget, mens Vetle Midteng (22) og Eskil Myhre (23) skal konkurrere som et 2-manns lag i mekatronikkfaget under Yrkes-VM 2024 i Lyon, Frankrike 10.-15. september. WorldSkills Norway

Yrkes-VM, som er verdens største yrkeskonkurranse, samler unge talenter fra hele verden for å konkurrere i sine respektive fag.

Ola Tryland fra Raufoss beskriver valget av sitt yrkesfag CAD:

– Jeg går et utdanningsløp som heter TAF. TAF-løpet gir deg fagbrev, studiekompetanse og lønn. Jeg har dysleksi, så når jeg gikk på ungdomsskolen, ville jeg ikke ha fremmedspråk. Derfor gikk jeg arbeidslivsfag, noe som gjorde at jeg slapp fremmedspråk og fikk brukt hendene. Derfor var det som om linja var skapt for meg. Etter omtrent ett år i Nammo kom jeg på utviklingsavdelingen, og det var her jeg fant ut at CAD var noe for meg.

Eskil Myhre fra Bøverbru, Vestre Toten og Vetle Midteng fra Raufoss skal konkurrere i mekatronikkfaget som et 2-mannslag:

Eskil Myhre som er utdannet ved NTNU og jobber med automatisering:

- Det har alltid ligget litt i kortene at jeg skulle jobbe som Automatiker. Faren min er utdannet Automasjonsmekaniker og jeg har alltid hvert interessert i jobben hans.
Når jeg søkte på videregående, så sto det mellom Elektrofag og Mekanikk, så det ble Elektro siden jeg syntes det virket mer interessant, sier Eskil. 

Vetle Midteng, som jobber hos Hexagon Ragasco AS og studerer automasjon i Porsgrunn:

–Jeg har hatt besteforeldre som har vært veldig opptatt av yrkesfag. Min morfar er elektro-lærer, mens min farfar var rektor på Raufoss videregående skole, som for det meste kun har yrkesfag linjer. Det endte jeg fort opp på elektro, noe jeg er veldig glad for. Etter første året elektro syntes jeg automasjon virket spennende, og det synes jeg fortsatt den dag i dag, sier Vetle. 

Les mer om utøverne på deres profilsider på worldskills.no (se vedlagte lenker).

Trening og mentale forberedelser

– Utøverne på det norske Yrkeslandslaget er klare for å representere Norge og vise frem sine ferdigheter på den internasjonale scenen i Lyon. Med deres dedikasjon og lidenskap for faget, er det ingen tvil om at de vil gjøre Norge stolt i Yrkes-VM 2024, sier daglig leder Bjørnar Valstad i WorldSkills Norway.

– Utøvere til det norske Yrkeslandslaget får tildelt personlige trenere som følger opp faglige forberedelser frem mot mesterskapet. De er også med på 3 samlinger hvor det er fokus på lagbygging, treningsopplegg og samarbeid mellom utøver og ekspert.

– I tillegg har vi et fokus på mental trening, da et Yrkes-VM krever at utøverne er maksimalt fokuserte og klarer å håndtere det presset det er å konkurrere mot verdens beste fagarbeidere og hvor det samtidig skal komme 250.000 besøkende under 4 konkurransedager, sier Valstad.

Håper på gode resultater

– Vi oppfordrer alle til å følge med på våre utøvere gjennom hele mesterskapet. Yrkeslandslaget er et viktig symbol på Norges satsing på yrkesfag. Vi ser frem til å se våre beste fagarbeidere konkurrere og håper på gode resultater, sier Valstad.

– Ved å støtte våre utøvere viser vi også støtte til verdien av yrkesutdanning og viktigheten av å ha høyt kvalifiserte fagarbeidere.

===

Fakta om Yrkes-VM 2024:

  • Hvem: Yrkes-VM er verdens største yrkeskonkurranse for unge fagarbeidere
  • Hvor: Lyon, Frankrike
  • Når: 10.-15. september 2024
  • Deltakere: Ca. 1.500 deltakere fra over 65 land og regioner
  • Konkurransefag totalt: 62
  • Yrkes-VM er en internasjonal konkurranse for unge fagarbeidere. Konkurransen arrangeres hvert 2. år, og er en viktig arena for å fremme yrkesfag og kompetanse.
  • I Yrkes-VM konkurrerer deltakerne i ulike fag, fra bygg og anlegg til kreative fag og informasjonsteknologi. Konkurransen er utformet slik at den tester deltakernes praktiske ferdigheter og kunnskaper.
  • Yrkes-VM er en stor begivenhet, og tilttrekker seg hundretusenvis av besøkende. Konkurransen er også en viktig arena for å bygge nettverk og samarbeid mellom yrkesfaglige miljøer fra hele verden.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Ola Tryland
Ola Tryland
Last ned bilde
Vetle Midteng
Vetle Midteng
Last ned bilde
Eskil Myhre
Eskil Myhre
Last ned bilde

Lenker

Kort om WorldSkills Norway

WorldSkills Norway (WSN) er en ideell organisasjon som arbeider for å heve kvaliteten på og interessen for norsk yrkesutdanning. WSN er en viktig bidragsyter i arbeidet med å få flere til å velge yrkesfaglig utdannelse. WSN ble stiftet i 1990 og er en del av WorldSkills International som har over 80 medlemsland. WSN er eneste organisasjon som ivaretar alle yrkesfagene på den internasjonale arena.

Bak organisasjonen står Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO), Landsorganisasjonen i Norge (LO), Yrkesorganisasjonenes Sentralforbund (YS), Utdanningsdirektoratet, Kommunesektorens Interesseorganisasjon (KS) og en rekke landsforeninger, fagforbund, opplæringskontorer, skoler og fylkeskommuner.

Å inspirere, motivere og utvikle unge mennesker er kjernen i WorldSkills Norway. WSN utvikler ferdigheter etter internasjonale standarder og bidrar til at norsk fagarbeid har internasjonal klasse. WSN har som mål å  utvikle ferdigheter i den ypperste verdensklasse og oppfylle drømmer og visjoner til de som skal bygge og drifte fremtidens Norge.

Daglig leder Bjørnar Valstad i WorldSkills Norway

Følg pressemeldinger fra WorldSkills Norway

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra WorldSkills Norway på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra WorldSkills Norway

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye