Statens vegvesen

Ingen drepte i trafikken i Nordland og Finnmark

Del

10 personer omkom i trafikken i mai, og 38 personer er omkommet på norske veier så langt i år. 3 flere enn på samme tid i fjor. 2 av disse døde i Troms, mens ingen er omkommet i Nordland eller Finnmark så langt i år.

Dette viser Statens vegvesens foreløpige ulykkestall.

Det har vært to dødsulykker i Troms i år. Det var møteulykker. Det er så langt ingen trafikkdrepte i Nordland og Finnmark. Foto: Knut Opeide, Statens vegvesen
Det har vært to dødsulykker i Troms i år. Det var møteulykker. Det er så langt ingen trafikkdrepte i Nordland og Finnmark. Foto: Knut Opeide, Statens vegvesen

– 2024 har så langt vært preget av mange dødsulykker på norske veger, sier Gunnar Stiberg i Statens vegvesen i Tromsø. I Nord-Norge er imidlertid tallene så langt i år positive, selv om to dødsulykker er to for mange.

De to ulykkene skjedde i Troms, og begge var møteulykker der bil kolliderte med henholdsvis trailer og traktor. Det har ikke vært dødsulykker i Finnmark og Nordland i år. Dette er Stiberg glad for.

– De tilsvarende tallene for Nord-Norge de siste årene viser at det i perioden januar til mai har vært mellom 4 og 8 trafikkdrepte i landsdelen som helhet, med 2019 og 2022 som de verste årene, sier han.

Andre gang på 10 år med 0 drepte i Nordland

For Nordlands vedkommende er det andre gang i løpet av de ti siste årene det ikke har vært trafikkdrepte ved utgangen av mai. I Finnmark har det to ganger tidligere vært null trafikkdrepte innen utgangen av mai, mens Troms har hatt null trafikkdrepte én gang tidligere i løpet av de siste ti årene.

– Vi går nå inn i sommermånedene med mye ferietrafikk og ofte mange alvorlige trafikkulykker. Men vi håper trafikantene opptrer fornuftig slik at ulykkestallene holder seg lave også i månedene som kommer, sier Stiberg.

I landet ellers har det vært flest ulykker i Østfold, med fem omkomne. I Akershus, Buskerud, Møre og Romsdal er det fire omkomne i hvert fylke i år. I Innlandet, Telemark og Vestland har tre omkommet i trafikken, mens det er to omkomne i henholdsvis Agder, Rogaland og Troms. En er omkommet i Vestfold ved utgangen av mai.

Fjorårets ulykkestall er oppdaterte

31. mai kom endelige og offisielle tall på drepte og hardt skadde i trafikken fra SSB. Det var 110 som døde og 578 som ble hardt skadet i trafikken i 2023.

- Det er en nedgang i ulykkestallene, sier Guro Ranes, leder for trafikksikkerhet i Statens vegvesen, men vi er langt fra den kurven som tar oss mot etappemålet om maks 350 drepte og hardt skadde, der maks 50 av dem er drepte i trafikken. Vi vet at det hjelper med kampanjearbeid, kontroll og sanksjoner og tiltak på veiene, sier hun. Vi jobber sammen med andre aktører med dette, og øker innsatsen der vi kan.

Nøkkelord

Kontakter

Pressevakt Transport og samfunn

* Trafikksikkerhet og ulykkesstatistikk
* Trafikktall
* Fotobokser/fartskontroll
* Skilt
* Bompenger
* Trafikkstyring og beredskap
* Teknologi
* Klima og miljø
* Plansaker
* Nasjonale turistveger (Pressekontakt: 91104480)
* Norsk vegmuseum (Pressekontakt: 61285250)

Tel:953 00 727pressetos@vegvesen.no

Om Statens vegvesen

Statens vegvesen arbeider for å skape et smart og sammenhengende transportsystem på vei for hele Norge. Det skal være enkelt å reise og transportere varer – på sikre veier tilpasset framtidens behov.

Følg pressemeldinger fra Statens vegvesen

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Statens vegvesen på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Statens vegvesen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye