Ticket Feriereiser

Oppdagelseslysten øker – stadig flere ønsker å besøke nye reisemål

Del

Nordmenn er glade i sol- og badeferier, og den viktigste grunnen til å reise utenlands er for å få sol og varme. Etter pandemien har vi prioritert velkjente reisemål fremfor å oppdage nye, en trend som nå ser ut til å avta. 36 prosent oppgir at den viktigste grunnen til å reise er å oppdage nye reisemål, og 22 prosent prioriterer eventyrreiser fremfor annen reising. Dette ifølge Tickets Kantar SIFO-undersøkelse.

  • I fjor så vi en tydelig trend i å velge "sikre kort", reisemål man har vært på tidligere som ikke byr på noen store overraskelser. Etter pandemien ville vi ikke ha noen overraskelser – vi var opptatt av trygghet og ville vite hva vi skulle få ut av reisen vår. Nå ser vi imidlertid at oppdagelseslysten begynner å vekkes til live igjen, sier Ellen Wolff Andresen, Markeds- og Administrasjonssjef i Ticket.

Reisetrykket er fortsatt høyt, og mange har nå hatt muligheten til å gjennomføre en eller flere reiser siden pandemien. Vi begynner å føle oss varme i trøya når det gjelder reising, og tør dermed å teste nye reisemål igjen. Enkelt og trygt er fortsatt viktig når det kommer til reising, men når man har besøkt de klassiske reisemålene, rettes blikket mot de litt mindre feriemålene som man ikke har rukket å besøke ennå.

  • En trend som vokste frem før pandemien, som vi nå begynner å se konturene av igjen, er "second cities", altså den nest største byen i et land. Vi søker stadig mer etter det autentiske, mens vi i 2023 var mest glade bare vi kom oss utenlands og kunne ligge i en solstol, sier Ellen Wolff Andresen.

Til tross for ønsket om å oppdage noe nytt, er det ikke en fremvekst av eksotiske eventyrreiser langt bort som kommer til å sette standarden for 2024. En urolig verden og en anstrengt økonomi bidrar også til at vi prioriterer nærliggende destinasjoner med enkle forbindelser.

null

Nøkkelord

Kontakter

Om Ticket

Ticket er Nordens største feriereisebyråkjede med salg via butikk, på telefon og online. Ticket selger reiser fra samtlige ledende charterselskap, reisearrangører, cruiserederier, flyselskap, hotell og leiebilselskap. Ticket har 68 butikker i Norge og Sverige og online salg i 10 land under varemerkene Ticket, AirnGo og Charter. Ticket Feriereiser eies av investeringsselskapet Braganza.  

Følg pressemeldinger fra Ticket Feriereiser

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Ticket Feriereiser på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Ticket Feriereiser

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye